Eliisa Matsalu • 10. märts kell 13:29
Uudised
Ainult tellijale

Sügavas kriisis firmadel tuleb panga asemel riigile loota

Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juhi Aimar Roosalu (paremal) sõnul kasvas eelmisel aastal nende panga ärilaenude maht 2,6 korda ja pank näeb praegu majanduse arenguid positiivses suunas.  Foto: Raul Mee

Pika koroonakriisi tõttu väga kehva seisu sattunud firmade jaoks pole laen enam mõistlik abivahend ning neile on riigi tugi varasemast olulisem, leidsid Bigbankis ja Swedbankis ettevõtetega tegelevate osakondade juhid.

Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juht Aimar Roosalu ütles, et kui eelmisel kevadel olid inimesed riigi lukku minemise ehmatusest kaamed, siis seekord ollakse moraalselt paremini valmistunud ja ratsionaalsemad. Tema sõnul on kliendid riske juba ettevaatavalt maandanud ja kergekäeliselt ühtegi laenu ei anta ega ka võeta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum