Allan Rajavee • 5. mai kell 6:14
Uudised
Ainult tellijale

Eesti Pank on sel aastal väljastanud 217 miljoni eurot sularaha

Foto: Andras Kralla/Äripäev

2021. aasta I kvartalis väljastas Eesti Pank ringlusesse 217 miljoni euro väärtuses sularaha – enam kui 215 miljoni euro väärtuses pangatähti ja 2,1 miljoni euro väärtuses münte. Samal ajal tagastati keskpanka 158 miljoni euro väärtuses pangatähti ja 1,8 miljoni euro väärtuses münte, kirjutab Eesti Panga sularaha analüütik-ekspert Martin Näksi.

Kvartali kokkuvõttes kahanes netoemissioon (väljastatud ja tagastatud pangatähtede vahe) eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 42%, mille üks põhjus on jaekaubandusettevõtetele kehtestatud piirangud. Kõige suurem nõudlus on endiselt 50euroste kupüüride järele, mis moodustavad ligikaudu 80% kõigist Eesti Pangast väljastatud pangatähtedest. I kvartalis väljastatud müntidest 34% moodustasid 1- ja 2sendised.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum