• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: tänavune kuumim suvetuur algas

  Vaktsineerimiskeskus Tartus A Le Coq spordihoones. Foto: Liis Treimann

  Nädalavahetusel alustas oma ringireisi vaktsineerimisbuss, kus koroonavaktsiini võib saada ka ilma eelregistreerimiseta. Selle suve üks tähtsaimaid tuure hakkas veerema vaktsiiniskeptilises Ida-Viru linnas Sillamäele. Kui suur huvi kaitsepookimiste vastu oli ja kuhu buss edasi on liikumas räägib vaktsineerimisbussi ja Viljandi haigla radioloogia osakonna juht Andrus Aavik.

  Eelmisel nädalal sai Euroopa Liit kaardi kliimaneutraalsuseni. Kas see meid ka sinna viib ja kas Brüsseli rohepöörde plaan ka pädeb? Nendele küsimustele annavad oma vaate Viru Keemia Grupi juht Ahti Asmann ja Alexela tanklavõrgu eest vastutav Aivo Adamson.
  Uut nädalat aitavad teil alustada Allan Rajavee ja Rivo Sarapik.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Seekordses saates keskendutakse hooldusluukidele. Vastused saab küsimustele kus ja miks neid kasutatakse, miks peaks tuletõkkeluugid vabana hoidma ning kuidas saab Karl Bilder abiks olla hooldusluukide valikul. Lisaks astub läbi Karl Bilderi tegevjuht Olle Saare, et vestelda kuumast suvest, viia põgusalt ajalooradadele ning anda aimu, mis on suvepuhkuste aegu ehituses teoksil. Saatejuht on Mark Kitajev.
  11.00–12.00 "Kuum tool". Käesoleva aasta novembriks peavad ühisrahastusportaalid enda tegevust põhjalikult muutma. Seni kehtinud tööpõhimõtted nagu näiteks projektipõhiste valdusfirmade loomine kaovad ja asemele peavad tulema uued ärimudelid.
  Millised muudatusi on kõige raskem teha olnud? Kas ühisrahastused hakkavad laenude jagamisel võtma suurpankadega sama joont ja milliseid panuseid saavad investorid lähiaastatel hakata tegema? Nendele küsimustele vastavad kinnisvarale keskenduvate ühisrahastusportaalide juhid Loit Linnupõld (Crowdestate) ja Mihkel Stamm (EstateGuru).
  Ühisrahastajaid küsitleb Allan Rajavee.
  13.00–14.00 "Läbilöök". Seekordses saates saavad kuulda Äripäeva Raadio sarja „Läbilöök“ kuulajate lemmikud ehk toome kuulajani põnevad väljavõtted neljast saatest. Juttu tuleb sellest, kuidas kultuur aitab rohepööret teha, kuidas ronida maailma kõrgeimasse tippu, kuidas luua täiega ja vältida läbipõlemist.
  Tänases saates saavad sõna Tallinn Music Weeki rajaja Helen Sildna, esimese eestlannana Everesti otsa roninud Krisli Melesk, tipparhitektuurifotograaf Tõnu Tunnel ja räppar Genka.
  Saate pani kokku Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Lavajutud". Seekordne saade on lindistatud 2021. aasta juunikuus toimunud Pärnu Finantskonverentsil ning kuulete SEB privaatpanganduse strateegi Peeter Koppelit.
  Ta kõneleb, miks raha ja risk ei ole enam need, mis kunagi. Lähemalt avab tagamaid kaootiliste improvisatsioonide ajastust, riikide eelarvepoliitikast, varahindade inflatsioonist ja ebavõrdsusest. Samuti räägib, millise olulise funktsiooni on raha kaotanud ja kõneleb ka taastuvenergiast ning eetilisusest investeerimismaailmas.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.