• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil

  Tallink Grupi juht Paavo Nõgene (vasakul) ja Tallinki suuromanik Enn Pant Tallinki aktsionäride koosolekul. Foto: Andras Kralla

  Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.

  Sel nädalal on finantsmeedias laineid löönud Hiina tegevus, kes on luubi alla võtnud riigis tegutsevad haridusvaldkonna ettevõtted. Mitmed neist kaotasid ühe päevaga enam kui neljandiku enda turuväärtusest ning pihta said ka teiste valdkondade ettevõtted. Mis languse kaasa tõi, kuidas LHV kliendid käitunud on ja mida see Hiina aktsiate tuleviku jaoks tähendada võib, uurisime LHV vanemmaakler Nelli Jansonilt.
  Pärapõrgu restoranid – restoranid, kuhu lihtne minna pole, kuid mis sellegipoolest naudivad tugevat edu. Kolmes neist käis külas Äripäeva ajakirjanik Linda Eensaar, kes enda leidusid tõmbekeskustest eemal hommikuprogrammis tutvustab.
  Hommikuprogrammi veavad Kaspar Allik ning Priit Pokk.
  11.00–12.00 "Globaalne pilk". Sel korral on saates külas Eesti välisminister Eva-Maria Liimets, kellega rääkisime nii Leedu rändekriisist kui ka julgeolekust ja stabiilsusest, kriiside lahendamisest, Valgevenest ning Eesti uue suursaadiku määramise küsimustest Valgevenesse.
  Samuti tuli jutuks koostöö teiste riikidega, Eesti-Soome suhted ning kõnelesime ka tulevasest sügisest ja uurisime riikide võimaliku lukku mineku kohta.
  Saadet juhib Anete Hela Pulk.
  13.00–14.00 "Tehnoloogiakompass". Millist rolli mängib IT ühes tööstusettevõttes? Kas IT on äris kaitserinne, lisandväärtuse pakkuja või midagi muud? Milline on IT-juhi roll tänapäeval? Nendele küsimustele vastavad saates tööstusettevõtte Harju Elekter IT-juht Kaarel Allikmäe ning Telia suurklientide üksuse juht Kristjan Kukk. Saadet juhib Priit Pokk.
  15.00–16.00 "Riskiraha". Eestis tegutsevaid riskikapitaliettevõtteid tutvustava saatesarja seekordses osas on vaatluse all esimene siinse regiooni ehk pan-Balti ettevõtetesse investeeriv Change Ventures. Ettevõtte portfelli tuntumad ettevõtted on näiteks Veriff, Timbeter, Eurora ja mitmed teised.
  Ettevõtte üks asutaja Yrjö Ojasaar räägib saates, kuidas poole portfelli maha kirjutamise teadmisega elada ja investeerida, millised investeeringud toovad kordades tagasi ja millised ebaõnnestuvad ning kuidas siis edukad ärid üles leida.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.