• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel

  Coop Panga äriklientide uue tooteliini juht Lehar Kütt. Foto: Andras Kralla

  Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.

  Räägime ka uuest trendist ehk nii-öelda hämarpoodidest, mis ei viita valgustusele, vaid uuele ärimudelile, mida noolivad nii Bolt, Cleveron kui mitmed teised tegijad. Tallinnas sellise kaupluse avanud FoodBiti juht Alar Voogla tuleb ja selgitab, millega tegu ja milleks selliseid poode niigi tihedal kaubandusturul vaja.
  Teeme juttu ka Eesti hetkel kuumimast koolist ehk IT-ettevõtjate asutatud Jõhvi programmeerimiskoolist, kus on käimas katsed, et sügisest sinna õppima asuda. Kaks vooru läbi teinud Markko Junolainen selgitab, mida peab tegema see, kes soovib tihedast sõelast läbi pääseda.
  Hommikused uudised ja intervjuud toovad kuulajateni saatejuht Rivo Sarapik ning uudistetoimetaja Kaspar Allik.
  Saatepäev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 "Kuum tool". Saatesse tuleb ettevõttest Circle K edasi liikuv Kai Realo, kes peagi alustab juhina Ragn-Sellsis. Räägime kitsamalt nende konkreetsete ettevõtete erinevustest, kuid ka valdkondadest üldiselt. Minek kütusest prügimajandusse on ju ka Realo enda sõnadega justkui teise leeri minek.
  Kai Realo on valiti mõni aasta tagasi parimaks juhiks ning kogenud juhiga räägime laiemalt juhiks olemisest. Sellest edasi suuname fookuse ka poliitikale kui tippjuhtimisele: kas käesolev koroona- ning vaktsineerimiskriis tulenevad juhtimiskriisist?
  Saatejuht on Linda Eensaar.
  13.00–14.00 "Äritehnoloogia saade". Külas on Elisa ärikliendi müügi- ja teenindusjuht Jürgen Jalakas ning ASi Liven juht ja osanik Andero Laur. Räägime tehnoloogia kasutusest erinevates generatsioonides ning sellega seotud küsimustest inimeste juhtimises.
  15.00–16.00 "Lavajutud". Saates meenutame juuni keskel toimunud sotsiaalmeedia konverentsi, kus ettevõtted jagasid oma kogemusi sotsiaalmeedia haldamisel. Saates mängime ette kahe ettevõtte kogemusloo: Hansaposti ja Rimi. Hansaposti e-kaubanduse juht Ilmar Mihkelsoo räägib, miks käib kogu mäng selle nimel, et klient tuleks ühel päeval tasuta tagasi. Saate teises pooles kõneleb Rimi vastutustundliku ettevõtluse ja kommunikatsiooni juht Katrin Bats, miks nad lükkasid hiljuti ühe kampaania mõne nädala edasi päevakajalise teema pärast.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.