• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: hinnatõus hinnatõusu otsa

  Idufirma Grid.Io asutaja Konrad Hanschmidt (vasakul) ja Sunly juht Priit Lepasepp. Foto: Andras Kralla/Äripäev

  Kolmapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm aitab vastata küsimusele, miks kõik on kallimaks läinud ja jätkab samal rajal.

  Fookuses on sel aastal tavapärasest suvest kordades rohkem maksev elekter ning kallinenud maanteevedu. Nende hinnatõusude tagamaid selgitavad kuulajatele idufirma Grid.Io asutaja Konrad Hanschmidt ja juhtiva ekspedeerimisettevõtte CF&S juhatuse liige ja müügijuht Hannes Mänd.
  Võtame jutuks ka selle, kuidas rohelepe toob ehitusmaterjalitootjatele ja ehitajatele palju häid uudiseid. Teemat selgitab Kunda Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein.
  Uurime ka ühe värskelt miljon eurot kaasanud idufirma plaanidest. Külas on matemaatikat mänguliselt õpetava 99mathi asutaja Tõnis Kusmin.
  Intervjuud ja uudised toovad kuulajateni saatejuht Rivo Sarapik ja uudistetoimetaja Kaspar Allik.
  Saatepäev jätkub nelja saatega.
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Eestist alguse saanud globaalse ettevõtte Fleetcomplete ekspordidirektor Matis Indov räägib sellest, kuidas digilahendused autopargi haldamist, logistikat ja töökorraldust efektiivsemaks muudavad.
  Fleetcomplete töötab parasjagu välja lahendust, mille kasutajad saavad reaalajas näha, kus parasjagu nende tellitud pakk või toidupoe saadetis asub ja millal see kohale jõuab. Sellest ja paljudest teistest innovatsioonidest räägib Matis Indoviga saatejuht Hando Sinisalu.
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Räägime Startup Estonia poolt kokku pandud mudeldokumentidest, mida kasutatakse kiiremaks ja lihtsamaks äri alustamiseks. Saatekülalised räägivad, kuidas mudeldokumendid on aidanud neil aega kokku hoida ja rumalat tööd vältida. Külas on Fuseboxi asutaja ja juht Tarvo Õng ning Triniti advokaat Peeter Mõtsküla. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  13.00–14.00 "Juhi jutud". Kuna 25. augustil selgub parim juht 2021, on seekordne saade keskendunud just parimatele juhtidel. Ehk saatest selgub, mida on läbipõlemise äärel käimine tippjuhile õpetanud, kuidas hobi ja sport aitavad edukamalt inimesi juhtida ning eesmärke saavutada ning mis rolli võib mängida juhus.
  Saates kõnelevad senised parimad juhid ehk lahkuv Circle K juht Kai Realo (parim juht 2018), endine Coopi juht ja täna oma idufirmat Eurora kasvatav Jaanus Vihand (parim juht 2019) ja elektroonikatööstuse Incap Grupp juht Otto Richard Pukk (parim juht 2020) ning tänavused finalistid – Coop Panga juht Margus Rink, Hanza Mechanicsi tehaste juht Emöke Sogenbits ja endine statistikaameti juht ning täna Eesti Posti tüüriv Mart Mägi.
  Saate pani kokku Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Tegijalt tegijale". Hooaja viimases saates toome teieni kuulajate lemmikud ehk möödunud poolaasta enim kuulatud intervjuud.
  Juttu tuleb otsustavatest karjääripööretest, tippu ronimise saladustest, rõõmustamisest kui tööriistast ja tippjuhtide nõudmistest.
  Saates saavad sõna edukast börsimaaklerist aasta põllumehe kandidaadiks sammunud siidritootja Alvar Roosimaa, ettevõtja, investor ja poliitik Joakim Helenius, multitalent Mihkel Raud ning psühholoog ja juhtide õpetaja Mare Pork.
  Saate pani kokku Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.