• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas

  Maffiaprotsessil tulevad ilmsiks endiste politseinike jahmatavad sidemed allilmaga.Foto: LIIS TREIMANN

  Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.

  Bolti, Skeletoni ja veel mitmesse kiirelt arenevasse firmasse investeerinud Startup Wise Guys kogub kolme fondi kokku enam kui poolsada miljonit eurot, et kiiret kasvu toovasse ettevõtetesse panustada. Millistesse ja milliste ootustega uued fondid investeerima hakkavad, sellest räägib Startup Wise Guys partner Dag Ainsoo.
  Kuidas leida segasel ajal ja ka pühade lähenedes meelerahu ehk vältida jõuluõudu ning teha uueks aastaks hea lubaduste ellu viimise plaan, sellest teeme juttu ettevõtja ja koolitaja Loore Aaslav-Kaasikuga.
  Räägime ka uutest börsile tulevatest ettevõtetest ja sellest, kuidas ettevõtjad rekordeid teinud elektri hinnaga kaasnevaid riske maandada saavad.
  Hommikuprogrammi toovad kuulajateni saatejuht Rivo Sarapik ja uudistetoimetaja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". Tarkvaraarenduse konsultatsioonifirma Industry62 juht Andrus Altrov jagab saates erinevate projektidega seotud õnnestumisi ja ebaõnnestumisi. Ligi pooled töötajatest ettevõttes on osanikud - arutleme, millist mõju see ettevõttele avaldab.
  Lisaks tarkvaraarendusega seotud ettevõtete praeguse aja rõõmudele ja muredele räägime üleüldiselt ka juhtimisest, ühiskonnas ja meeskondades suurenevast polariseerumisest ja väärtuspõhisest töötamisest. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Luubi all". Ajakirjanikud lahkavad saates politseinike jahmatavaid sidemeid allilmaga ning ühe suure kiirlaenu- ja inkassofirmaimpeeriumi telgitaguseid. Samuti tuleb juttu sellest, kuidas kinni pandud Versobanki omanikud kohtus lüüa said ja mis vaatab vastu Oliver Kruuda kompanii äridest. Saatejuht on Marge Ugezene.
  12.00-13.00 "Tark elukeskkond". Võtame kokku peagi lõppeva 2021. aasta ja räägime tehnoloogia valdkondadest, mis mõjutasid meie elukeskkonda. Teeme juttu elektriautosid ja laadijaid puudutavatest arengutest, räägime energia tootmisest, kasutamisest ja salvestamisest ning tööstuses toimunud arengutest.
  Külas on ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer ning ABB juhatuse liige ja protsessiautomaatika ärivaldkonna juht Leho Kuusk. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  13.00-14.00 "Õppetund". Kõigil, kes tahavad õppida erialast võõrkeelt kiiresti ja mänguliselt, tasub kaaluda keeleõppe coachingut, leiavad saatekülalised Valio Eesti personalidirektor Moonika Meltsa, Multilingua keelekeskuse coach, superviisor ja meeskonna arendaja Evelyn Soidla ning Multilingua rahvusvahelise koostööprojekti juht ja EPALE saadik Kirsti Sinivee.
  Asjatundjad arutavad, mis vahe on tavalisel keeleõppel ja keeleõppe coachingul, kuidas seatakse eesmärke ja mõõdetakse tulemusi. Meltsa jagab lähemalt oma kogemust võõrkeele õppimisel. Saadet juhib Äripäeva Personaliuudiste juht Kai Miller.
  15.00-16.00 "Teabevara tund". Seekordses saates räägime probleemidest ja vaidlustest e-kaubanduses. Mille üle tarbijavaidluste komisjonis vaieldakse? Kuidas saab kaupleja ära hoida tarbetut vaidlust ning kindlustada, et klient oleks rahul ja soovitaks tema ettevõtet ka sõbrale?
  Neile küsimustele aitavad vastata vandeadvokaat Keijo Lindeberg, kes on ka Eesti E-kaubanduse Liidu esindajana tarbijavaidluste komisjoni liige, ja advokaat Kardo Karon, kes on töötanud Tarbijakaitseametis juristina ja tegelenud ka e-kaubanduse küsimustega. Saates kuulete ka põnevaid näiteid tarbijavaidlustest. Saadet juhib Äripäeva teabevara toimetaja Eve Noormägi.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Aasia aktsiaturud langevad viiendat päeva järjest
Aasia aktsiaturud on ka kolmapäeval langemas, sest USA 10aastaste riigivõlakirjade tootlus tõusis kahe aasta tippu ning globaalne tehnoloogiasektori müügilaine tekitas pessimismi, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on ka kolmapäeval langemas, sest USA 10aastaste riigivõlakirjade tootlus tõusis kahe aasta tippu ning globaalne tehnoloogiasektori müügilaine tekitas pessimismi, vahendab Reuters.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Prokuratuuri trump: Saaremaa kontori printer paljastas Leedo võltsimise Selgusid kõigi süüdistatavate nimed
Endine praamikuningas Vjatšeslav Leedo läheb kohtu alla peale vara kantimise ka võltsimise eest, mida aitas ekspertidel ära tõestada Leedo firmade Kuressaare kontorist leitud printer.
Endine praamikuningas Vjatšeslav Leedo läheb kohtu alla peale vara kantimise ka võltsimise eest, mida aitas ekspertidel ära tõestada Leedo firmade Kuressaare kontorist leitud printer.