Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kinnisvara otsib rahakotti ja elektri hind teeb haiget

  Kinnisvaraturul muutuva hinnaga sõlmitavatest lepingutest räägib hommikuprogrammis Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand. Foto: Eiko Kink

  Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis räägime kinnisvaraturu järgmistest ohumärkidest ja võimalustest, elektrituru valukohtadest ja ühe börsifirma kasvust.

  Uuel nädalal vaatame täpsemalt sisse, kui suur oht peitub sisendhindades, mis on sundinud osa ehitajaid ja arendajaid sõlmima ujuva hinnaga lepinguid. Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand aitab lahti mõtestada, kelle rahakotist võetakse enim suurenenud kulude katteks.
  Elektriturul on viimasel ajal laineid löönud kõrged hinnad. Miks hinnad kõrgeks läksid ja kui palju haiget tegid need elektrimüüjatele, räägime nii Nord Pooli Baltikumi esindaja Ingrid Arusega kui ka Elektrum Eesti juhi Andrus Liivandiga.
  Nasdaqi alternatiivturul First North tegutseva ELMO Rendi juht Julia Nekrassova räägib aga lähemalt ettevõtte käekäigust ja selgitab investoritele viimase aja aktsiatehinguid.
  Hommikul äratavad kuulajaid Äripäeva ajakirjanikud Ken Rohelaan ja Rivo Sarapik.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". Räägime saates kõrgharidusest, õppimisest ja sellest, mida teha, et hariduse “ärimudel” muutuks inimsõbralikuks. Ka sellest, kuidas tekitada win-win-win olukord töötava õppija, tööandja ja õppeasutuse vahel.
  Töötava magistrandi suurimatest väljakutsetest räägib saates Kairi Johanson, kes on ettevõtluskõrgkooli Mainori ettevõtte juhtimise magistrant inimressursside juhtimise erialal. Mainori kolme magistrieriala, õppekavade kujunemise loogikat ja ootusi õppijate suhtes tutvustab Mainori erialajuht Janus Paurman. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Kuum tool". Saates on külas EASi juht Peeter Raudsepp. Temaga tuleb juttu nii EASi ja KredExi liitmise tagajärgedest, kriisis aidatud ettevõtete käekäigust, pandeemias tugevalt langenud välisinvesteeringutest ja paljust muust. Saatejuht on Kristjan Pruul.
  13.00-14.00 "Tööstusuudised eetris". Eestisse uue põlvkonna väikereaktoriga tuumajaama planeeriv Fermi Energia teatas detsembris, et meilegi kaalutavatest reaktoritest esimene omatüübiline rajatakse Kanadasse. Saates räägime sellest, mida see uudis Eesti jaoks tähendab, milliseid edasiminekuid tõi lõppev aasta Fermile ning mis ootab ees uuel aastal. Räägime ka väikereaktori rahastamisest ja võimalikest asukohtadest ning paljust muust. Külas on Fermi Energia juhatuse esimees Kalev Kallemets. Saadet juhib Harro Puusild.
  15.00-16.00 "Kullafond". Äripäeva Raadio igihaljaste saadete sarjas meenutame esimest korda neli aastat tagasi eetris olnud saadet, kus hinnatud juhtide koolitaja Mare Pork rääkis, mida on juhtidel kasulikku õppida mindfulnessi tehnikatest, mida tipptegija juurde võiks õppida ning kas meil on käsil läbipõlemiste laine. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.