• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: ettevaade nädalale, investeerimisvõimalused ja sõja mõju

  Comodule'i asutaja ja juht Kristjan Maruste.Foto: Liis Treimann

  Raadiohommikus tulevad vaatluse alla ettevaade nädalale, investeerimisvõimalused ja sõja mõju, sh ka Eesti riigihangetele.

  Kuulajateni jõuavad intervjuud EstBANi presidendi Lev Dolgatsjovi, Comodule'i kaasasutaja Kristjan Maruste, ettevõtlusministri Andres Suti, Baltcapi partneri Kristjan Kalda ja börsiajakirjaniku Jaan Martin Raikiga.
  Stuudios on Meelis Mandel ja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00-11.00 "Alustava ettevõtja A&O". Mida kvaliteetsem, kiirem ja turvalisem on internetiühendus, seda kindlam on, et ettevõte saab keskenduda oma äritegevusele. Just internetiühendus on seekord saate keskmes. Vastuse saavad muu hulgas küsimused, millele peaks teenusepakkujat ja paketti valides mõtlema, kas eelistada mobiilset- või püsiühendust, miks tasub luua ärikliendi konto ja mille kõige osas saavad abikäe ulatada klienditeenindajad. Saates jagab oma mõtteid ja teadmisi telekommunikatsioonioperaatori Tele2 interneti teenuse äri juht Linda Marie Ormus, saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Kuum tool". Tänases saates tuleb ettemängimisele Äripäeva peadirektor Igor Rõtovi ja Delovõje Vedomosti ajakirjaniku Jaroslav Tavgeni intervjuu Venemaal kinni pandud raadiojaama Ehho Moskvõ ajakirjanik Aleksandr Pljuštševiga.
  Pljuštšev kirjeldab avameelses intervjuus õudusunenägu, milles tema ning paljud teised Venemaa elanikud on viimasel ajal elanud. Ta arutleb, mis saab Venemaast ja venelaste eludest edasi.
  Saade on salvestatud 6. märtsil. Intervjuu on vene keeles, eestikeelse tõlkega.
  13.00-14.00 "Äritehnoloogia saade". Vladimir Putini algatatud sõda Ukrainas on kaasa toonud hulga küberründeid, reeglina Venemaa vastu. Mida ja kuidas seal häkitakse, kuivõrd see meid puudutab, mida on Eesti ettevõtetel käimasolevast kübersõjast õppida ning mida teha enda kaitsmiseks, arutlevad riigi infosüsteemi ameti infoturbeintsidentide käsitlemise osakonna ehk CERT-EE juht Tõnu Tammer ja Elisa Eesti tehnoloogiaüksuse juht, juhatuse liige Toomas Polli. Saadet juhib Indrek Kald.
  15.00-16.00 "Lavajutud". Seekordne saade on lindistatud 2022. aasta jaanuarikuus toimunud Investor Toomase konverentsil.
  Kuulete investori ja riskikapitalifondi Superangel investeeringute juhi Marko Oolo edulugu. Ta rääkis sellest, kuidas oma karjääri, eelarvet ja investeeringuid strateegiliselt planeerides jõuda vähem kui 10 aastaga miljoni euro suuruse portfellini. Saate teises osas rääkis investor Lauri Meidla veast, mille ta tegi eelmisel aastal. Selle teevad tema hinnangul ka teised investorid järele sel aastal. Modereeris Meelis Mandel.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.