• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: mõjukaim finantsjuht, ükssarvikute saladus ja Prantsusmaa valimised

  Tänavu mõjukaima finantsjuhi tiitli pälvinud Enefit Greeni finantsjuht Veiko Räim.Foto: Andras Kralla

  Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme lisaks pühapäeval kulmineeruvale Prantsusmaa presidendivalimistele ja selle mõjule juttu ka mõjukast juhtimisest ja uuest megatrendist, mis on märkamatult ka Eestis hoo üles võtnud.

  Samuti lahkame, mida on vaja, et täituks plaan saada Eestisse 2025. aastaks 25 ükssarvikust idufirmat.
  Intervjuu annavad tänavu mõjukaima finantsjuhi tiitli pälvinud Enefit Greeni finantsjuht Veiko Räim, Eesti Välispoliitika Instituudi nooremteadur Merili Arjakas, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning sotsiaalse ettevõtluse eestkõneleja ja vedaja, Changemakers asutaja Erkki Kubber.
  Hommikuprogrammi intervjuud ja uudised toovad kuulajateni saatejuht Rivo Sarapik ja uudistetoimetaja Linda Eensaar.
  Edasi jätkub Äripäeva raadio programm järgmiste saadetega:
  11.00–12.00 „Kuum tool“. Seekordse saate fookuses on juhtimine. Värskelt on valminud mahukas Eesti juhtide uuring, millest joonistuvad välja nii siinsete juhtide kui omanike tugevused, aga ka nõrkused. Just viimased takistavad ettevõtteid edukamalt kasvamast ja vastupidavat ning kohanevat organisatsioonikultuuri loomast. Kuidas tõketest üle saada ja juhtimine uuele tasemele viia, sellest teeme saates juttu. Lisaks räägime tänavuse parima juhi konkursi silmapaistvatest nimedest ning pandeemia- ja sõja aja esile tõstetu järelmitest juhtimises.
  Saates on külas Mait Raava ehk juhtimisekspert ettevõttest Pro Konsultatsioonid. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  13:00–14:00 „Uus Maa kinnisvarasaade“. Erandlikult räägime sel korral ärikinnisvarast. Võtame ette vanemate büroohoonete rekonstrueerimise teema ning küsime, kuivõrd see on arendaja jaoks erinev võrreldes uue hoone ehitamisega. On selge, et eriti muinsuskaitsealuse hoone rekonstrueerimine ei tule ei soodsam ega mugavam uue ehitamisest, seega tekib küsimus, miks seda ikkagi tehakse?
  Fausto Capitali arenduste näitel räägime saates vanade hoonete rekonstrueerimise keerukustest, aga ka selle käigus tekkivatest uutest võimalustest ja eelistest. Lisaks toome välja, mida taolistes hoonetes tööle asuvad inimesed kõige enam hindavad ja mida samas ka pelgavad.
  Külalisteks on Fausto Capitali müügidirektor Einar Niin, Lumia OÜ arhitekt Margit Aule ning Uus Maa Ärikinnisvara OÜ maakler Aira Veelmaa. Saadet juhib Lauri Leet.
  15:00–16:00 „Lavajutud“. Seekordne saade on lindistatud 2022. aasta märtsis toimunud jaekettide, tootjate ja hulgikaupmeeste ühisseminaril nimega „Kuidas edasi“.
  Saate esimeses pooles kuulete vestlusringi tootearenduse trendide kohta, milles osalevad HKScan Estonia turundusdirektor Janne Laik-Lõhmus, A. Le Coqi turundusjuht Katrin Vernik, Nielsen Eesti tegevjuht Erlend Villems ning vestlusringi juhib Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
  Saate teises pooles kuulete Rakendusliku Antropoloogia Keskuse asutajat Keiu Talvet, kes räägib tarbijate käitumise harjumustest ja muutustest.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.