• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: raha kogumisest, julgeolekust ja NFT tiivulistest

  Saaremaa kanakasvataja Tanel Tang selgitab, kuidas digikanad ta hädast välja aitasid.Foto: Andras Kralla

  13. kuupäevaga reedeses raadiohommikus tuleb juttu raha kogumisest ja kaasamisest ning sellest, kuidas mahekanu tokeniseerida.

  Eesti suursaadik Soomes Sven Sakkov selgitab telefoniintervjuus põhjanaabrite NATOsse liitumise mõjust Läänemere piirkonna julgeolekule ning millist kasu võiks see tuua nii Eesti kui ka Soome investeerimiskliimale.
  Kui Äripäev kirjutas, et pull sai läbi, siis Tuleva asutaja ja fondijuht Tõnu Pekk annab aru, kas oleme jõudnud karuturule ning kuidas pensionifondid selles valguses oma valikuid teevad. Värskelt raha kaasanud idufirma Cachet’ tegevjuht Hedi Mardisoo räägib kuulajatele, millised on ettevõtte edasised plaanid ja kui suurt osa hiigelsuurelt kindlustusturult sihitakse.
  Äripäeva ajakirjanik Laura Saks väisas Saaremaal mahemuna kanalat, mille eestvedaja Tanel Tang räägib, kuidas digikanad ta hädast välja tõid ning millised on Salme mahekanala edasised plaanid.
  Stuudios on ajakirjanikud Janno Riispapp ja Ken Rohelaan.
  Edasi jätkub Äripäeva raadio programm järgmiste saadetega:
  10.00–11.00 „Sisuturundussaade”. Tööturul, kus pakkumisi on soovijatest enam, on tõusnud värbamise keerukusaste. Juhtiv personalivaldkonna konsultatsioonifirma Tripod on just spetsialiseerunud keerukatele ja ebatüüpilistele personaliotsingutele.
  Firma tegevjuht Maria Veltmann jagab saates, millega tuleb arvestada ettevõttele juhti otsides, millised on peamised põhjused, miks juhid on valmis tööd vahetama, ning mis aitab viia värbamise edukalt lõpule. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 “Äripäev eetris”. Seekordses otsesaates arutlevad Äripäeva ajakirjanikud Eliisa Matsalu, Jaan Martin Raik ja Karl-Eduard Salumäe valitsustabureti kõikumise, börside kolisemise, eksministri lobistamise, Soome natostumise ja teiste lõppeva nädala teemade üle. Ajakirjanik Linda Eensaar jagab mõtteid, mis tal tekkisid raske diagnoosiga ettevõtjat kuulates, ning Katariina Krjutškova räägib nii-öelda sajandi maffiaprotsessi viimastest arengutest.
  13.00-14.00 “Digiturunduse praktikum”. Saates on külas Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski, Orkla Eesti turundusdirektor Annika Oja ja Luminori brändi ja Baltikumi turundusjuht Silja Aav, kellega tuleb juttu digiturunduse väljakutsetest.
  Lisaks tuleb juttu ka e-poe olulisusest digiturunduses, omanakalitest ja influentseritest ning sellest, kuidas digikanalid mõjutavad brändi. Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  15.00–16.00 “Imeline teadus”. Maikuu saate keskmes on arheoloogia, täpsemalt zooarheoloogia. Freydis Ehrlich kaitseb peagi Tartu Ülikoolis doktoritööd, mis keskendub sellele, milline oli eestimaalaste ja lindude suhe 10.-18. sajandil. Milliseid linde peeti ja mis eesmärgil, keda kütiti ja keda veel muudel eesmärkidel kasutati.
  Lisaks heidame pilgu ülejärgmisel nädalal ilmuva Imelise Teaduse juuninumbri kaaneloole, mille staar on hispaania teetigu, ja juttu tuleb muudestki teadusuudistest laiast maailmast ning ühel puhul isegi Marsilt.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tesla aktsia S&P 500 ESG indeksist väjaviskamine ajas Elon Muski raevu
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Endisest partnerist värbamisfirma loobib Boltile kaikaid kodarasse
Boltiga varem koostööd teinud värbamisfirma RecruitGiant pakub meediasse infot selle kohta, kuidas Eesti ükssarviku tegevus on mitmes valdkonnas puudulik ja ebaseaduslik – isegi sedavõrd, et see võib segada Bolti võimalikku börsiletulekut. Bolt aga viitab partneriga lõppenud koostööle ning kinnitab, et püüab igal pool seadustest kinni pidada.
Boltiga varem koostööd teinud värbamisfirma RecruitGiant pakub meediasse infot selle kohta, kuidas Eesti ükssarviku tegevus on mitmes valdkonnas puudulik ja ebaseaduslik – isegi sedavõrd, et see võib segada Bolti võimalikku börsiletulekut. Bolt aga viitab partneriga lõppenud koostööle ning kinnitab, et püüab igal pool seadustest kinni pidada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.