Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restoranitest: Noa Peakoka Pool lähedal täiuslikkusele

  Peakokk Tõnis Siiguri valmistab roogasid, mille kulinaarne tase on imetlust väärt. Foto: Julia-Maria Linna

  Noa on viinud masu järel alanud restoranirevolutsiooni lõpuni, vabastades ka gurmeerestorani valgete linade ja salvrätikute terrorist. Vähe sellest, siinsel Peakoka Poolel pole vaja pead murda isegi menüü kokkupaneku ja veinide sobitamise pärast.

  Kliendi osaks jääb vaid otsustada, kas sööb ja joob ära kõik, mida seitsmekäiguline menüü ette näeb, või saab osa vaid viiest toidukäigust. Jookidega on valikuvabadus suurem, janusemad saavad sobiva joogi iga käigu juurde, vähemjanustele jääb võimalus piirduda klaasi-kahega või hoopis veinita läbi ajada.
  Isegi selle kallal pole vaja pead murda, millises järjekorras söögiriistu kasutada: need on paigutatud karpi ja igaüks võib parema äranägemise järgi otsustada, kas süüa kartulipürees kaheksajalga lusika, kahvli või mõlema riistaga korraga.
  Muidugi pole Noa Peakoka Pool esimene restoran, kes oma kliendid valiku raskest koormast vabastab, kuid Eestis nad on esimesed, kes selle nii täiuslikul moel on välja arendanud.
  Menüü on trendikalt napp, iga roa kohta vaid kolm sõna: Makrell, tomat, umami; Kaheksajalg, kartul, kurk; Lammas, salatsigur, tatraidud jne. Valmistusviisid jäid teenindaja lahti rääkida ja üldiselt sai meie ettekandja sellega päris hästi hakkama, ainult umamiga makrelli ja tomati juures jäi ta mõnevõrra hätta.
  Peakokkasid, keda keskmine restoranikülastaja nimepidi võiks teada, on meil napilt, võib-olla paar-kolm, võib-olla natuke rohkem, kuid suure tõenäosusega on nende hulgas Noa peakokk Tõnis Siigur. Tähelepanuväärne on see, et Siigur on kuulsust kogunud mitte telekokana (meedia suudab kõike), vaid oma restoranidega, näiteks OKOga, kui meenutada tema viimast ettevõtmist enne Noad.

  MaitseelamusNoa Peakoka PoolAadress: Ranna tee 3, TallinnTelefon: 508 0589Avatud: K-L 18-00

  30 punkti, millest:- toit ja jook 10- interjöör 10- teenindus 10

  Põhiroogade hinnavahemik: 5-käiguline menüü 59 ja 7-käiguline 79 eurot

  Täiuslikud maitsed. Kes Siiguri “käekirja” teab, võib mõnegi Noa roa juures äratundvalt noogutada, aga ka imestada ja imetleda, milliste kulinaarsete saavutusteni talent, töö ja visadus köögikunstniku viia võivad.
  Nautisin maitseid, värve, lõhnu, aga kõige enam roogade viimistletust ja kompositsioonilist täiuslikkust. Viimistletud maitsed ja kompositsioonid on omased mõlemale Noale - restoranile ja peakoka poolele, peakoka poolel lisandub neile nõudlikum tooraine ja aeg ning tähelepanu, mida sellele pühendatakse.
  Nautisin ka teenindust, mis oli ühtaegu tähelepanelik ja diskreetne - suhteliselt haruldane kombinatsioon. Ja seda, et Noas tervitatakse sisseastujaid juba ukselt: võiks arvata, et elementaarne viisakus, aga kui sageli olen end restorani sisenedes tundnud nähtamatuna! Kõige enam nautisin aga seda, et merevaadet jätkub ka neile, kes seljaga mere poole istuvad - selle jaoks on laua kohal peegel.
  Ainult valikuvabaduse puudumisega ei suuda me leppida ei Noas ega ka üheski teises ettemääratud menüüga restoranis. Ja kuigi ma usun, et just sel moel suudavad meie kokad oma loomepotentsiaali kõige paremal (ja majanduslikult ratsionaalsemal) moel välja arendada, läheb mul täiusliku naudingu jaoks lisaks suurepärasele toidule ja joogile vaja ka võimalust ise oma valikute üle otsustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Telia tehnoloogiajuht: peame peeglisse vaatama ja soolised stereotüübid murdma
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Nädala lood: arendajad külmutavad hindu, koondamiste ja maksuvõlgade arv kasvab
Ka sellel nädalal kirjutas Äripäev selgetest märkidest, kuidas majandus langeb. Nõnda panevad arendajad projekte sahtlisse, ettevõtted võitlevad pankrotihaldurite pilgu all ellu jäämise nimel ja koondamised – nende arv kasvab.
Ka sellel nädalal kirjutas Äripäev selgetest märkidest, kuidas majandus langeb. Nõnda panevad arendajad projekte sahtlisse, ettevõtted võitlevad pankrotihaldurite pilgu all ellu jäämise nimel ja koondamised – nende arv kasvab.

Olulisemad lood

EAS suunab 15 miljonit rakendusuuringute toetuseks
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.