Pille Ivask • 12. august 2016 kell 7:51

Brasiilia on meditsiinituristide meelispaik

Meditsiiniturism  Foto: epa

Lisaks praegu toimuvatele olümpiamängudele on Brasiilia juba pikemat aega meditsiinituristide meelispaik.

Selgub, et üha levinum tendents on minna Brasiiliasse ning lasta seal oma välimust kohendada ehk käia iluoperatsioonidel. International Medical Travel Journali andmeil peaks Brasiilia meditsiiniturism järgmise viie aasta jooksul kasvama suisa 45% võrra.

Meditsiiniturism on üha kasvav valdkond ning aina enam arenenud riikide elanikke otsustab oma ilulõikused teha arenevates riikides. Arvatakse, et kodumaal on ennast kirurgilisel teel kohendada lasta liiga kallis, ning seega minnakse mujale, kus loodetakse saada sama kvaliteeti, ent odavamat teenust.

Brasiilias enam kui 40 aastat ilukirurgina töötanud Luiz Haroldo kommenteeris CNBC-le, et kümnendik tema patsientidest on välismaalased ehk meditsiinituristid. Selleks, et aega kokku hoida, eelistavad viimased teha reeglina mitu operatsiooni korraga.

Meditsiiniturism mõjub mõneti palsamina Brasiilia majanduse väga kehvale käekäigule. Alates 2010. aastast on meditsiiniturism Brasiiliasse kasvanud igal aastal 10% võrra.

Hetkel kuum