Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    IT-valdkonnas eelista vettpidavaid lahendusi

    Vasakult Hannes Kumari, Harri Uljas, Rauno MihkelsaarFoto: erakogu

    H2R Solutionsi kolmeliikmeline meeskond on turul tegutsenud aastajagu ning leidnud selle aja jooksul IT-maastikul kindla koha. Mahukas kogemustepagas, säilinud uljus ja uuendustele avatus aitavad pakkuda klientidele ahhaa-momente ning just nende vajadustele vastavaid lahendusi.

    Asutajad Hannes, Harri ja Rauno on kolm pikaajalist kolleegi-sõpra, kes leidnud omal ajal ühise keele ning otsustanud pakkuda kohalikul turul klientidele Cisco Systems Inc. lahendusi. Nooruslik uljus ei sega aga tõsiseltvõetavust – IT-põhist kogemustepagasit on igal tiimi liikmel 10–15 aastat.Meeste sõnul on kodumaised kliendid uuenduste teemal eestlaslikult skeptilised. „Ollakse harjunud tuttava ja turvalise olemasolevaga ega osata ehk rohkemat tahtagi. Siinkohal ongi õige hetk astuda kliendile ligi ning pakkuda reaalseid lahendusi, mis hõlbustavad tööd lühemas ja pikemas perspektiivis ning muudavad töökeskkonna operatiivsemaks mitmel tasandil,“ selgitavad nad.Mis peamine, siin tehakse asju, mis endale hingelähedane, ning pakutakse kohalikul turul unikaalseid teenuseid. Idee tulla turule just Cisco Systems Inc. toodetega tekkis aga prioriteedist pakkuda ühe tootja tooteid ja siduda kokku erinevaid komponente parimale praktikale omaselt.
    Too oma IT-taristu eelmisest sajandist tänapäeva
    Oled valmis uuteks, innovaatilisteks lahendusteks? Soovid hoida kokku aega ja ühtlasi säästa ka raha? Korraldada videokonverentsi ilma kontorist väljumata? Muuta oma firma asjaajamine senisest veelgi mugavamaks, turvalisemaks ja kiiremini hallatavaks? Kõik see on võimalik, kui olla valmis proovima, katsetama ja võrdlema uut teenust senisega.Nagu H2R Solutionsi meeskond omast kogemusest teab – olgu tegu suurema või väiksema kollektiiviga, baasvajadused on kõigil tegelikult ühesugused. Loomulikult on esimene mõttekoht, millistest teenustest enim puudust tuntakse ja lahendusi oodatakse. Tänasel päeval keskendutakse H2R Solutionsi meeskonnas peamiselt neljale valdkonnale. Kliendile pakutakse pilvepõhist videokonverentsi, tagatakse võrgu turvalisus, pilvepõhise haldusega võrguteenust ja põnevaid sensoripõhiseid IoT-lahendusi.Siinkohal kinnitavad mehed, et üllatuslikult on teenusekesksem lähenemine kodumaiste firmade seas tänasel päeval veel küllaltki lapsekingades, samas on mõistlik teha valik kalli riistvara hankimise asemel just vajadusi arvestava teenuse sisseostmisele.Olulisel kohal on innovaatilised võrgulahendused. Cisco Systems Inc pakub omalt poolt Meraki võrguteenust, mille näol on tegu lihtsa ja intuitiivse haldusliidesega, mis on hallatav vajadusel ka isegi enda nutitelefonist – ja seda ükskõik kust maailma otsast.Meraki võlu seisneb just lahenduse madalas pikaajalises kogukulus, kuna haldus ja monitooringu keskkond on viidud pilvepõhiseks. See võimaldab halduse üle anda kolmandatele osapooltele ilma liigsete lisakuludeta. Probleemide tekkel on võimalik e-liidese kaudu võtta ühendust – nõnda saavad ka probleemid kiirelt lahenduse.Samuti ollakse turul Cisco ASA Fire­Poweri tulemüüriga, mis on mõeldud tänapäevaste ettevõtete arvutivõrke varitsevate ohtude ja pahavara kaitseks. Võrgu turvalisuse testimiseks on parim demolahendus, mille käigus analüüsitakse liiklust ning koostatakse kliendile esmane raport. Raportist saab ülevaate rünnete ja pahavaraga nakatunud arvutite kohta kogu võrgu ulatuses, samuti analüüsitakse võrguliikluse iseloomu ning hinnatakse liiklusvoo riske.Pilvepõhine koostöölahendus ja konverentsiteenus aitavad aga suhelda heade kolleegide-koostööpartneritega kiiresti videosilla kaudu ning tuua kompaktselt firma suhtluskanalid ühele platvormile. Kiirus, mugavus ja hõlbus võimalus pidada koosolekuid ükskõik kus ja millal on võitnud klientide poolehoiu – võib öelda, et tegu on populaarseima tootega.
    Usaldus iseenda kogemuse kaudu
    „H2R Solutionsi meeskonna jaoks on oluline pakkuda teenuseid ja tooteid, mis on esmalt ise läbi proovitud. Igal aastal käiakse end täiendamas erinevatel messidel – nii Euroopas kui ka kaugemal –, tagasi saabudes aga asutakse huvipakkuvat proovima ja katsetama.Mis oluline, ka kliendil on võimalik valitud tootega kokku lepitud aja jooksul tasuta tutvuda. Proovimisperiood oleneb lahendusest, ulatudes isegi kuni 3 kuuni – näiteks videokonverentsi ja selle kasutusmugavust testivad praegusel ajal 7 firmat. „Võib öelda, et 90% juhtudest otsustab klient juba harjumuspäraseks saanud uue toote kasuks, sest kasutusmugavus, lihtsus ja mugavus on märgatavad,“ selgitavad mehed.Omalt poolt pakub H2R Solutions klientidele teabepäevi ja koolitusi. Ise on osaletud aga aasta jooksul mitmetel üritustel-konverentsidel ning korraldatud ise H2R Live!, kuhu kogunes üle 200 osaleja. Pealehakkamine on toonud juba ka töövõite. „Võib öelda, et varem pole Cisco esindusest olnud Eestis kohal nii palju inimesi ning näiteks esmalt alles 2017. aasta lõpus Baltikumi tarbijani jõudma pidanud pilvepõhine videokonverents sai siin aktiivseks juba 2016. aasta jõulude aegu,“ tunnevad mehed heameelt.
    Koosolek videosilla vahenduselFoto: Cisco Marketing materjalidest
    Lahendused, mis muudavad maailma
    H2R Solutions on leidnud enda kõrvale arvukalt koostööpartnereid, kellega koos tulevikkuvaatavaid lahendusi pakutakse. Koostöös Philipsiga on väljatöötamisel targa maja/kontori projekt, mille puhul saab IT-süsteemi kaudu hallata kogu maja – alustades ventilatsioonist, nutilampidest, mis saavad voolu otse võrgust. Kulude kokkuhoid ja energiatarbimise vähendamine on märgatavad, kasutajamugavusest rääkimata. Tegemist on majaga, mis suhtleb inimesega ning haldab nutitelefoni kaudu identifitseerides konkreetse inimese jaoks vajalikku infot, kuvades seda ruumides asuvatel ekraanidel.Sama põhimõtte alusel toimib ka kaubanduskeskustes personaliseeritud reklaam, mis pakub kliendile just sellist infot – allahindlused, sobilik tootevalik jne –, mida ta vajab. Vähemoluline pole ka nn virtuaalne pangakontor, mis aitab hoida kokku kulusid, pakkudes kliendile võimalust suhelda privaatselt panga töötajaga videosilla kaudu. H2R Solutionsi jaoks pole ükski idee teostamatu!
    Cisco Systems Eesti esindaja Lauri Makke:Cisco lahendustele orienteeritud H2R meeskond on aidanud Ciscol Eestis tutvustada mitmeid uusi ning innovaatilisi tooteid ja lahendusi. Nende töö tulemusel jõudis näiteks Cisco Spark (meeskonnatööks mõeldud turvaline suhtlusplatvorm) Eestisse aasta varem, kui algul planeeritud. Nende pühendumust asjade interneti (IoT), IT turvalisuse ja koostöölahenduste vallas on märgatud ka väljaspool Eestit ja tänu neile on Eestit külastanud mitu Cisco hinnatud tippspetsialisti. Kindlasti on sellele aidanud kaasa meeskonna liikmete põhjalikud teadmised ja pikaajaline kogemus Cisco lahenduste vallas ning aastatega kogutud kontaktid kõikjalt maailmast. Koostöös H2Ri ja Cisco partnerettevõtetega oleme käivitanud mitmeid huvitavaid projekte nüüdisaegse targa kontori ja linnaruumi arendamiseks, samuti Eesti ettevõtete ja avaliku sektori digitaliseerimiseks.Spring Hubi tegevjuht Enelin Paas:H2R Solutions on Spring Hubile teinud kvaliteetse wifi ja suurepärased videokonverentsi lahendused. Oleme Spring Hubi koostöötamiskeskuses (co-working space) koos H2Riga nüüdseks üle nelja kuu pakkunud kvaliteetset töökeskkonda firmadele, alustavatele ettevõtjatele ja vabakutselistele. Nende jaoks on wifi ja videokonverentsi tipptasemel lahendused üliolulised ning Spring Hubi kliendid ei ole pidanud teenustes kordagi pettuma. Spring Hubi tegevjuhina kiidan ka seda, et kogu H2R meeskond on väga kiiresti reageeriv ning leidnud alati meie küsimustele ja mõtetele vastused ja teostuse.
  • Hetkel kuum
Karl Märka: piirame põhiseadusega riigikapitalismi „Kuidas mitte investeerida: 1001 näidet avalikust sektorist“
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ülevõtupakkumine pani suure tankerifirma aktsia taanduma
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kogemuslugu: kui minu ettevõtte väärtused enam minuga ei ühti
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Parima juhi konkursile esitati rekordiliselt üle 100 tippjuhi Vaata täisnimekirja
Konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seast selgub võitja mais Pärnu juhtimiskonverentsil.
Konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seast selgub võitja mais Pärnu juhtimiskonverentsil.
Uutele sõidukitele hakatakse väljastama keskkonnapasse
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Hullumeelne seiklus: autoga läbi Euroopa ja Aafrika
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Järgmine Soome ehitusfirma andis pankrotiavalduse sisse
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Nädala lood. Eestlased hulluvad Hispaania kinnisvaraäri järele, kutsehaigus tõi firmale ootamatu nõude, suur tehas läks Lätti
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.