Ettevõtjate optimism: läheb paremaks, aga enne läheb hullemaks
Jaanus Vihand selgitab saates, miks ettevõtjaid lämmatav bürokraatia vohab.
Foto: Andras Kralla
Kaks kolmest saate “Tööandjate tund” külalistest hindas, et majanduse põhi ei ole veel käes ja enne olukorra paranemist kriis veel süveneb. “Päris käes veel ei ole,” vastas Maag Foodi juht Silver Kaur. “Loodetavasti aasta teises pooles läheb paremaks, aga enne läheb veel halvemaks.”
Saates tulebki sel korral juttu sellest, millises sektoris on optimistid ja millises pessimistid, ettevõtete ja majanduse konkurentsivõimest ning sellest, mis seda räsivad – vohav bürokraatia, üleöö muutuvad seadused ja maksud, ebakindlus ning riigirisk – ja mis kasvatada aitab.
Lisaks selgub, millised õppetunnid on andnud kestev ja vinduv kriis, kuidas agressiivse naabri kõrval investeeringutele atraktiivne olla ja kuidas nii riik kui ettevõtted peaksid ambitsiooni tõstma.
Saates on külas A Le Coqi juht Jaanus Vihand, Maag Foodi juht Silver Kaur ja Baltic Restaurants Estonia juht Aaro Lode. Saatejuht on Rivo Sarapik.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.