Kas Apple tuleks maha kanda?

22. juuli 2016, 10:45
Steve Jobs tutvustas maailmale esimest iPhone'i 2007. aasta jaanuaris toimunud Macworld Expol.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160722/BORS/160729914/AR/0/AR-160729914.jpg

Juba mitu kuud olen vaevanud pead selle üle, mis toimub Apple’iga. Pealtnäha ju igati korralik firma – toodab kõrgtehnoloogilisi menuvidinaid, mis kaovad poelettidelt kui soojad saiad, kuid aktsia ise ei saa kuidagimoodi jalgu alla.

Kui ma 2007. aastal esimest korda Apple’i aktsiaid ostsin, ei pööranud ma tähelepanu õunafirma majandusnäitajatele, vaid ostsin täielikult ettevõtte menu. Tol ajal oli Apple just välja tulnud iPhone’iga, mis tõotas muuta kogu mobiiltelefonide turgu, ning see pani tehnoloogiaentusiastid kihama. Keegi poleks osanud ette aimata, et Apple’ist saab vähem kui kümne aastaga maailma väärtuslikum firma. Kuid nüüd on hakanud menu vaibuma. Oma aktsiad müüsin mõned aastad tagasi ning ma ei kavatse sellele rongile lähiajal enam uuesti hüpata.

Apple’i ajastu oleks nagu möödumas

Mäletate vanu Nokia telefone, mis olid väikeste ekraanidega, kummist nuppudega ja mille akud kestsid nädalaid? See oli umbes 15 aastat tagasi, mil Nokia vallutas mobiiltelefonide trooni. Kuni tänaseni on maailma enimmüüdud mobiiltelefonide esiviisik ainult Nokia telefonide päralt. Hinnanguliselt on neid müüdud kokku umbes 900 miljonit eksemplari. Muljetavaldav number, kuid oleme jõudnud olukorda, kus Nokia nime all telefone enam ei müüda. Üks tehnoloogiaajastu sai lihtsalt läbi.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2016, 10:52
Otsi:

Ava täpsem otsing