Pühapäev 19. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ühisrahastus on majanduskriisi korral eelisseisus

22. juuli 2016, 11:00
Bondora juht Pärtel Tomberg leiab, et esimesi samme tegevale investorile pole ühisrahastus sobiv kanal.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160722/BORS/160719883/AR/0/AR-160719883.jpg

Tarbimislaenudele keskendunud ühisrahastus on kriisides piisavalt karastunud ning teistsuguse ärimudeli tõttu saavad investorid majanduse madalseisus kergemalt hingata, ütles Bondora tegevjuht Pärtel Tomberg intervjuus Äripäevale.

„Oleme viimase seitsme aasta jooksul läbi käinud mitmest majanduskriisist, sest meie sihtturud on lihtsalt nii erinevad,“ selgitas Tomberg, miks näiteks Bondora omab ühisrahastusplatvormina mitmekülgset kriisikogemust. „Eesti turul me alustasime majanduskriisis – kogu meie äri sai alguse sealt, et pangad kukkusid kokku ja lõpetasid tarbijakrediidi valdkonnas tegutsemise,“ ütles ta, lisades, et sama kogeti ka Soomes ja Hispaanias ehk Bondora peamistel välisturgudel.

Tomberg tõi välja, et eraisikute tarbimislaenud on ka varasemates kriisides suhteliselt pehmelt maandunud, sest laenusummad ja kuumaksed, millega inimesed end seeläbi koormavad, on suhteliselt väikesed. „Täna antakse ka laene veidi teistel tingimustel kui varasemalt, inimestel on rohkem finantsvarasid ning kohustuste ja varade tasakaal on paremini paigas,“ oli Tomberg optimistlik.

Väiksem likviidsus tagab tootluse

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2016, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing