Turud alahindavad poliitilisi riske

13. september 2016, 21:47
Börs
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160913/BORS/160919910/AR/0/AR-160919910.jpg

Turud on liialt keskpankades kinni ning tõenäoliselt alahindavad poliitilisi riske, hoiatab UBS Asset Managementi globaalsete aktsiaturgude juht Dawn Fitzpatrick.

“Tundub, et turud on liigselt keskpankadele keskendunud ning ei pööra piisavalt tähelepanu poliitilisele tegevusele ehk USA valimistele ning referendumile Itaalias,” hoiatas Fitzpatrick täna. Ta usub, et need poliitilised riskid suurendavad turgude volatiilsust veelgi enam.

USA turud on hiljutiste sessioonide käigus seoses Föderaalreservi ametnike sõnavõttudega suuri kaotusi kandnud.Föderaalreservi juhatuse liige Lael Brainard sõnas, et mõistlik oleks hoida intressimäärad hoolimata majanduse edenemisest jätkuvalt madalad. Atlanta Fedi president Dennis Lockhart aga sõnas, et keskpankga eeloleval kohtumisel ootavad ees “tõsised arutelud” intressimäärade tõstmise osas. Täna teatas Lockhart oma tagasiastumisest, mis jõustub 28. veebruaril.

USA turud tegid eile Brainardi ja Lockharti märkuste järel hüppelise tõusu; kõik kolm peamist börsiindeksit sulgus enam kui 1% tõusuga. Reedel aga saatsid Bostoni Föderaaleservi presidendi Eric Rosengreni kommentaarid USA turud langusesse.

Eile ületas CBOE volatiilsuse indeks hommikuse kauplemissessiooni käigus 20 punkti taseme, tõustes kõrgeimale tasemele alates 28. juunist.

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2016, 21:47
Otsi:

Ava täpsem otsing