Teisipäev 21. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomas: ärikinnisvaraga ohtu maandama?

23. august 2016, 10:15
Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam äsja soetatud Tallinna G4Si peahoones.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160823/INVESTOR/160829939/AR/0/AR-160829939.jpg

Juuli algul Nasdaq Balti fondinimekirjas noteeritud Baltic Horizon Fund alustas hoogsalt, kuid pani mind mõtlema, kuidas fond kriisiolukorras vastu peaks.

Olen varem öelnud, et aktiivne kinnisvarasse investeerimine pole minu jaoks, sest minu eas mehel napib energiat tegeleda iga päev üürnike ja muude korteri korrasolu puudutavate küsimustega. Kui seda laadi tegevus võiks jääda pigem 25-35aastaste entusiastide pärusmaale, siis Baltic Horizoni pakutav võimalus paigutada oma raha passiivselt ärikinnisvarasse võiks huvi pakkuda ka minuvanustele. Seega otsustasin end kinnisvaras toimuvaga paremini kurssi viia ja vaadata, kuidas mõjuks sektorile peagi saabuda võiv majandus- või finantskriis.

Võimalus ka kriisis

Kinnisvara puhul on alati oht, et majandus- ja finantskriisi saabudes karmistavad pangad laenutingimusi, mistõttu väheneb klientide võimekus kinnisvara osta ja üldine nõudlus sektoris väheneb. Kinnisvarainvestor Ergo Mõttus kirjutas aga Investeerimisklubi blogis, et kui teada, kuidas kriisi ajal kinnisvaraturul toime tulla, võib madalseisust ka kasu lõigata.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2016, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing