Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Riia börsil väike hinnatõus

12. mai 1998, 00:00

Riia börs alustas nädalat viisaka tõusuga. Üllatajaks oli Daugavpilsi tehas, mis viimase kriisi jooksul Vene sanktsioonide hirmus tublisti kaotanud. Enim kaubeldi Unibankaga mis santiimi võrra tõusis, samuti kui kommertspank. Tõusuväljavaateid pakutakse mõnele teiselegi firmale, sealhulgas Rezekne piimakombinaadile ja Staburadzele. Ilmselt läheb see nädal Riias äsjasest järsust langusest taastumise tähe all ning prognoosida võiks tagasihoidliku hinnatõusu jätkumist.

Vilniuse börsil jätkasid aktsiate hinnad ka uue nädala alguses langust. Põhinimekirja tööstusaktsiatest murdis ainsana trendi Medienos Plau?as, mis 2,5% jagu kerkis, nii Roki?kis kui Kalnapilis liikusid koos suurpankadega allapoole. A-nimekirjas kaubeldi usinalt KLASCOga, mis osutuski päeva aktiivseimaks, langedes 13,44 litilt 13,35 litile. Maaklerite sõnul võiks üldiselt positiivseid kvartalitulemusi arvestades loota väikesele tõusulegi, paraku rikub investorite huvi kauplemise vastu jätkuv teadmatus pangasektoris, kus Leedu Pank Vilniuse Panga ja Hermise ühinemise suhtes otsust langetada ei suuda.

Venemaa aktsiaturud olid esmaspäeval võidupüha tõttu suletud.

USA turud liikusid reedel kiirelt üles. Analüütikud olid ennustanud tööpuuduse järsku langust, mis tõepoolest tuli, kuid oodatust veidi leebemas mastaabis. See kinnitas veendumust, et intressimäärad jäävad ka 19. mail pidama. Sellegipoolest jääb inflatsiooniteema kogu selle nädala jooksul kõige olulisemaks. Uudistest tasub märkida, et Microsofti Windows 98 turuletoomist võimud otseselt takistama siiski ei hakka. Siiski ootavad MSi rasked vaidlused. Seda hinnati turul positiivselt ning aktsia kosus pisut senistest kaotustest.

Esmaspäeva hommikul alustas turg taas tugeva hinnatõusuga. Kell 11.30 oli Dow tõusnud juba üle 100 punkti, ent kauples allpool hommikusi tipptasemeid.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:29
Otsi:

Ava täpsem otsing