Turg on närviline ja ebakindel

22. mai 1998, 00:00

Aktsiate hinnad Tallinna börsil tegid pangasektori eestvedamisel eile hommikul ca 3,5protsendise tõusu. Pärastlõunal tõus vaibus ja turg stabiliseerus saavutatud tasemel. Seni, kuni jätkub segadus Hoiupanga ja Daiwa laenu asjus või kuni Hansapank pole Hoiupanka alla neelanud, pole suuremaid positiivseid liikumisi börsil oodata.

Närvilises kauplemises olid eile edukamad pangaaktsiad eesotsas 9,23protsendise tõusu teinud Hoiupanga aktsiaga. On üsna vähetõenäoline, et eilne tagasihoidlikus kauplemises toimunud aktsiahindade tõus tähendaks trendi muutumist. Pigem on tegemist reaktsiooniga üleeilsele ülereageerimisele.

Teiste pangaaktsiate hindade muutused jäid 0% (EVEA Pank) ja 5,53% (Tallinna Pank) vahele.

Pühapäevastel üldkoosolekutel otsustavad Ühispanga ja Tallinna Panga aktsionärid, kas juhatuste poolt pakutud tingimustel ühinemine toimub või mitte. Kõige suuremat tähelepanu võidab kindlasti ühinemissuhe, mille kohaselt ühe Tallinna Panga aktsia vastu saab 0,42 Ühispanga aktsiat. Eilsete sulgemishindade alusel oli ühinemissuhe 0,4 ja Tallinna Panga aktsial seega umbes 0,5 krooni tõusuruumi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:33
Otsi:

Ava täpsem otsing