Luksuskaupade maaletoojad pelgavad salakaubanduse levikut

04. juuni 1998, 00:00

Rolexi kelli maaletoova ASi Kuldkroon juhatuse esimehe Kaupo Nõlvaku hinnangul võib uus maks soodustada salakaubandust. «Venemaal ja endistes SRÜ riikides on selline maks kehtestatud ja näiteks juveelikaubanduses moodustab must äri juba 90%,» nentis Nõlvak.

Nõlvaku sõnul peab luksuskaupade maksustamist reguleeriv seadus olema väga täpselt sätestatud, muidu võib jälle üks valdkond hakata sõltuma ametnike suvast. «Enne eelnõu väljatöötamist peaksid ametnikud konsulteerima eriala spetsialistidega,» märkis Nõlvak.

Mercedeseid maaletoova ASi Silberauto avalike suhete juhi Üllar Borni väitel võib kallimate autode lisamaksustamine kaasa tuua Eesti niigi vana autopargi muutumise veel vanemaks. «Kuldne aeg saabub remonditöökodadele ja kasutatud autode müüjatele,» nentis ta.

Borni sõnul on nende müüdavad kallimad autod tegelikult tugev keskklass. «Luksuskaupade maksustamine peaks olema kehtestatud siiski väljaarenenud riikides, mida meie kohta öelda ei saa,» lausus Born.

Valitsus otsustas oma teisipäevasel istungil kehtestada maksu luksuskaupadele, mis luksusautode puhul võib turuhinnale lisada kuni 50%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing