Leedu saab ELilt märkuse

03. november 1998, 00:00

Leedu müüs juunis 60% Lietuvos Telekomase aktsiatest Soome Sonera ja Rootsi Telia ühisfirmale Amber Teleholding. Euroopa komisjon rõhutab, et sel moel on Leedu tugevdanud Telekomase monopoolset positsiooni, samal ajal kui Euroopa Liidu liikmeks pürgimine eeldab telekommunikatsioonituru liberaliseerimist.

Leedu valitsus tagas traditsioonilisi telefoniteenuseid pakkuvale Lietuvos Telekomasele de facto monopoolse asendi sellega, et ostis turult kokku selle väiksemad konkurendid. Seejärel koostas valitsus seaduse, mis annab Lietuvos Telekomasele ainuõiguse traditsiooniliste telefoniteenuste vallas aastani 2003.

Lietuvos Telekomas teenindab umbes miljonit telefoniabonenti ja selle käive on viimasel ajal pidevalt kasvanud, osaliselt tänu konkurentide kadumisele. Eelmisel aastal kasvas käive 23% ja oli 2,35 miljardit Eesti krooni.

Sonera ja Telia maksid Telekomase aktsiate eest 7,28 miljardit krooni. Leedu riigiga sõlmitud lepingu kohaselt tuleb uutel omanikel Telekomase ajakohastamisse investeerida 2,92 miljardit krooni.

Kolm Euroopa Liiduga ühineda soovivat riiki -- Poola, Ungari ja Küpros -- on soovinud lisaaega oma telekommunikatsioonituru konkurentsile vabaks laskmiseks.TS-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing