Garantii andmine oleks krooni kukkumine

28. september 2001, 00:00

Estonian Air soovib riigi garantiid puhuks, kui lennufirma lennuk kaaperdatakse ja see põhjustab Maailma Kaubanduskeskuse mastaabis õnnetuse. Soovitud garantii suurus on astronoomiline ? 10 miljardit krooni ehk peaaegu kolmandik Eesti riigieelarvest ja kümnendik sisemajanduse koguproduktist. Nii suuri kohustusi ei tohi riik võtta, mis sest, et on ise Estonian Airi aktsionär. Riskide kindlustamise kohaks on ikka olnud kindlustusseltsid. Kuigi ilmselt kindlustustariifid ja seetõttu lennupiletite hinnad tõusevad ning õhureisijate hulk väheneb ? äririskid. Siis võiks ju iga äriühing nõuda oma tegevusele riigilt garantiid. Estonian Airi garantii võib kaaperdada ja kukutada Eesti krooni ning finantssüsteemi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:54
Otsi:

Ava täpsem otsing