Telekomi aktsial väikseim tõus

Peeter Stamberg 12. veebruar 2004, 00:00

Eile möödus viis aastat esimesest päevast, mil Tallinna börsil asuti kauplema Eesti Telekomi aktsiatega. Vaadates tagasi Telekomi ja teiste aktsiate hinnaliikumistele peab tõdema, et nii dividenditulusid arvestades, kui ka arvestamata jättes, on Telekom praegu noteeritud aktsiatest viimasel viiel aastal nõrgimat tootlust pakkunud.

Dividende mitte arvestades on Telekom tõusnud napid 3%, koos dividendidega 22%. Tagantpoolt vaadates teisel kohal oleva Klementi aktsia on fondiemissioone arvestades kerkinud ligi 40%. Suurima tõusu on läbi teinud Merko Ehitus, mille aktsia on tõusnud dividende arvestades üle 2300%.

Eilsel börsipäeval tuli sarnaselt teisipäevaga lõviosa käibest Hansapanga aktsiatest. Kui teisipäeval oli Hansapanga aktsia osakaal kogu börsikäibest 89%, siis eile tähendas 45 miljoni kroonine käive juba 95%st osakaalu. Hansapanga aktsia kerkis tugeva käibe juures 0,7%, 360,66 kroonile. Enamik aktsiaga tehtud 56 tehingust olid sellised, kus omanikku vahetas paarsada aktsiat või vähem. Suure käibe taga oli aga eelkõige suur plokktehing, milles vahetas korraga omanikku 60 000 aktsiat hinnaga 358,31 krooni. Eesti Telekomi aktsia langes 2,1 miljoni krooni suuruse käibe juures 0,13%, 118,13 kroonile. Uutele rekordtasemetele tõusid eile Saku Õlletehase ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:11
Otsi:

Ava täpsem otsing