Kolimisfirma viib kohale nii kipskuju kui ka pastaka

Eva Tammelo 31. märts 2004, 00:00

?Kolimisfirmal on olemas vajalikud vahendid ja oskused erinevaid esemeid käsitleda. Pole oluline, millist mööblit, seife, koopiamasinaid, arvuteid või muud kontoritehnikat soovitakse liigutada. Kogenud pakkijad suudavad pakkida nii, et asjad tõepoolest tervena kohale jõuaks. Lisaks võtab töö õppinud inimeste käes palju vähem aega,? loetleb OÜ AVA-Ekspress äriklienditeeninduse ja kvaliteedikontrollijuht Kuido Kreevs kolimisfirma teenuste kasutamise eeliseid.

Ka pole firmajuhil õigust kasutada kontoritöötajaid transporditöölistena. ?Paljudes töölepingutes on see eraldi märgitud. Pole mõeldav panna töötajat kaste tassima või laudu ja kappe nihutama.?

Ka võtab kolimisfirma vastutuse, hüvitades kolijate süül tekkinud kahjud. ?Seejuures ei tasu siiski ära unustada, et kolimisfirma tegeleb kolimise, mitte kindlustamisega. Võlaõigusseadusega paika pandud kolijavastutuse hüvitise ülemmäär on 9600 krooni kuupmeetri kohta. Soovitame oma klientidele sõlmida lisaks ka varakindlustusleping kindlustusfirmaga.?

Iga ettevõtte kolimine on omanäoline ettevõtmine.

?Kõigepealt vaatab kolimisfirma spetsialist vana ja uue objekti üle ning määrab pakkematerjalid. Siis tuuakse need kohale ja iga Jüri või Mari paneb oma asjad kastidesse. Suuremad esemed ja mööbli lahtivõtmine jäävad juba meie töötajatele. Pakid markeeritakse vastavalt uue ruumi jaotusele, et iga pilt uuel seinal tõepoolest oma kohale saaks ja iga laud õige nurga all oleks. Kui kolimispäev on käes, siis on autod ukse ees ja kogu kraam uues kohas,? kirjeldab Kuido Kreevs kolimise käiku.

Lisateenusena pakuvad kolimisfirmad kontorimööbli ladustamise teenust kas müügiks või ajutiselt, kui seda ei kasutata, ruumi kokkuhoiuks. Ladude ja tootmisseadmete kolimisel pakutakse välja erinevaid tõsteviise, pakketeenuseid ja koostatakse veograafikud.

Professionaalsete kolijate kasuks otsustades tuleks hoolikalt uurida kolimisfirma tausta. Mida väiksem firma ja mida vähem varasid ning garantiisid sellel on, seda väiksem on ka tõenäosus hüvitist saada. Pole ka ükskõik, kes teenuse ostja esemetega tegeleb.

?Sageli palgatakse esimene ettejuhtuv kolija, peaasi, et oleks keegi odava raha eest kaste tõstmas. Selle asemel tuleks maad kuulata ja teistest firmadest soovitusi küsida. Kolimisfirma müüb ikkagi usaldust,? tõdeb Kuido Kreevs.

  • Vahur Kiisler, programmeerija:
    1999. aasta lõpus toimus suuremat sorti kolimine: ASi Magnum Medical Tallinna ja Tartu kontorid vahetasid asukohta ja Tartu ladu koliti Tallinna. Kontorite kolimine polnud eriti keeruline, sest näiteks Tartu puhul jäi mööbel vanasse kohta maha. Lao kolimisega oli hoopis raskem, sest töö ei tohtinud kolimise ajaks seisma jääda. Lahendasime olukorra spetsiaalse arvutiprogrammi abil, mis sisuliselt tegi kolimisfirma tööd. Ühes laos pakiti asjad väljaprinditud juhiste järgi kokku, need pandi kaubaga kaasa ja pakiti teises linnas uutele juhistele vastavalt jälle lahti. Põhitöö tegid ära oma firma inimesed, üldiselt sujus asi äpardusteta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing