Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ericsson: mobiiltelefonide hind langeb järsult

Romet Kreek 06. mai 2004, 00:00

Ericssoni mobiiltelefonituru stsenaarium on eriti hirmuäratav Nokia vaatepunktist. Ericsson usub, et 2008.?2009. aastal ei osta arengumaade esmakordne mobiiltelefoni ostja telefoni kallimalt kui 20 dollariga (260 krooniga) võrreldes varasema 40dollarilise prognoosiga. See oletus on provokatiivne, kirjutas Soome investeerimispank. Hiinas müüakse juba praegu uusi mobiiltelefone odavamalt kui 50 dollariga. Ericssoni stsenaarium annab märku, et mobiiltelefonidest on saamas tavaline masstoodang, millise fenomeni vastu üritab Nokia võidelda.

Selle aasta osas oli Ericsson mobiiltelefonide turu osas optimistlik, öeldes et praegune vanade telefonide uutega asendamise nõudluse kasvumäär jääb edasi kestma. Ericsson prognoosib sel aastal mobiiltelefonide turu mahuks 550 mln telefoni ehk 17 protsenti mullusest rohkem.

Mobiilsidevõrkude osas kordas Ericsson taas vähese kuni mõõduka kasvu prognoosi. Teise põlvkonna võrkude osas veab turgu vajadus suurendada läbilaskevõimet ja suurendada vananevate turgude katet. 3G võrguseadmete turg on kuum, näiteks Vodafone kiirendab 3G-võrgu väljaehitamise investeeringuid kuue kuni üheksa kuu võrra. Mobiilvõrguseadmete turg on jätkuvalt veetud 2G poolt, sest Ericsson ei usu, et 3G tellimused ületaksid tulevikus 20 protsenti kogumahust. Praegu on 3G tellimuste maht 12 protsenti kogumahust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing