Venemaa ja EL lahendasid lihatüli

Silva Männik 07. juuni 2004, 00:00

Venemaa peaminister Mihhail Fradkov ja Euroopa Komisjoni juht Romano Prodi leppisid eelmisel nädalal telefonivestluses kokku, et lõpliku lahenduse saab veterinaarsertifikaatide küsimus septembrikuu lõpuks, vahendas agentuur Startel.

Fradkov lubas takistused kiiresti kõrvaldada. Komisjoni pressiesindaja Reijo Kemppineni sõnul võib see tähendada tunde, maksimaalselt paari päeva.

Komisjoni sõnul ei olnud Venemaa sammul mingit teaduslikku aga toiduohutust puudutavat alust.

Veterinaarameti juht Ago Pärtel ütles, kuigi Venemaa ja ELi vaheline lihatüli on leidmas lahendust, pole probleemideta piiriületus veel garanteeritud.

Ainus teade, mis veterinaar- ja toiduamet veterinaarsertifikaatide teemal üles kerkinud tüli lahenemise kohta sai, tuli Pärteli sõnul Euroopa Komisjoni esindusest Eestis, kus viidati väga kõrgele telefonivestlusele.

Pärtel ütles, et ta saatis selle teate maakonnakeskustele edasi, lisades, et see info ei anna veel alust ettevõtjatel Venemaa piirile tormata. Pärtel avaldas reedel lootust, et täna on olukord piiriületusel vajaminevatest nõudmistest selgem. ELi veterinaarsertifikaatide ühtne vorm, mida Venemaa nõuab, räägitakse kahe läbirääkimiste käigus selgeks tõenäoliselt alles septembriks-oktoobriks. Seni lubab ehk Venemaa kasutada vanu vorme, ütles Pärtel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing