Merrill Lynch jäi ootustele jalgu

Romet Kreek 14. juuli 2004, 00:00

Firma teise kvartali kasum kasvas aastatagusega võrreldes 10%, 1,08 mld dollarile. Kasum aktsia kohta kasvas ühelt dollarilt 1,06 dollarile.

Thomson Financiali poolt küsitletud 19 analüütikut ootasid firmalt 1,09 dollarilist kasumit aktsia kohta. Firma käive vähenes ühe protsendi võrra, 5,3 mld dollarile, kirjutas Bloomberg.

Ettevõte tulemus jäi alla ootuste, kuna aktsia- ja võlakirjakauplemise tulud vähenesid. Juunis kukkus USA aktsiakauplemine enam kui kuue kuu madalamale tasemele, kuna investorid olid mures Iraagi sõja, tõusvate intresside ja kõrge naftahinna pärast. Eraisikute ja institutsionaalsete klientide aktsiakauplemine annab umbes 2/3 Merrill Lynchi tuludest.

52-aastane firma juhatuse esimees Stanley O?Neal püüab vähendada Merrilli sõltuvust teenustasudest laiendades toorainekauplemist ja pakkudes rohkem teenuseid hedge fondidele. Samuti investeeritakse aktsiaemissioonide korraldamiste ja ülevõtmiste nõustamise äridesse.

Võrreldes möödunud aastaga ei ole Wall Streetil ilmselt oodata erilist kasumite kasvu. Securities Industry Association prognoosis sel aastal tööstusharu maksueelse kasumi 18 protsendist kasvu 28,4 mld dollarile. Möödunud aastal tööstusharu kasum peaaegu kahekordistus aasta varasemaga võrreldes, 24,1 mld dollarile.

Kuna väärtpaberivahendajate majandusaasta kvartalite algused ja lõpud ei lange kokku kalendrikvartalitega, on mitmetel neist juba enne kauplemise madalseisu teine kvartal seljataga. Morgan Stanley teise kvartali kasum enam kui kahekordistus, Goldman Sachsil kasvas 71%, Lehman Brothersil 39% ja Bear Stearnsil 24%.

Merrill Lynchi aktsia hind langes eile kella 17.10ks 0,5%, 51,19 dollarile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing