Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Latern valgustab teed Naissaarele

Kersti Inno 23. juuli 2004, 00:00

Lavastus on sissejuhatus uue projektteatri Nargen Opera tegevusele, mis tekkinud dirigent Tõnu Kaljuste mere- ja muusikaarmastusest. Saarelt on pärit kuulus optik Bernhard Schmidt, kelle sünnitalu maade uue omanikuna tärkas dirigendis ehitaja ja looja.

Nõnda on saare kunagisse lootside külla juba kerkimas endise Jaani talu kohale uus maja stuudiotegevuseks. Selle kõrvale alustatakse teatrisaali, maastikuga sulanduva kuppelhoone rajamist. Juba esimese etendusega kaasneb ka esimene näitus. Etenduse eel või järel tasub läbi astuda Laulasmaa hotelli fuajeest, kus saab vaadata Guido Kanguri ja Taavi Teplenkovi fotosid. Vabas õhus suvelavastusega alustatud hooaega jätkatakse mandril kolmel sesoonil Joseph Haydni ooperite ?Asustamata saar?, ?Elu kuu peal? ja ?Armida? ettekannetega koostöös Tallinna Filharmoonia ja Eesti Draamateatriga.

Kogu esimese hooaja kava on seotud saare ja üksinduse, mere või ulmega.

Nõnda ka avaetendus ?Latern?, mille tegevus toimub küll 200 aastat tagasi üksikul saarel, kuid armsalt siiral ja humoorikal moel rulluvad siin lahti igikestvad teemad armastuse igatsusest ja üksindusest, rahast ja vaimust, naiselikust ja mehelikust mõttemaailmast.

Hulk vaimukaid väljendusi laevad vaatajat läbi naeru hea energiaga. Jaan Tätte hästi komponeeritud lugu on saanud väärilise ettekande viimistletud ja köitvates näitlejatöödes, mis sündinud väidetavalt rühmatöös üksteist toetades.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing