Euroopat tõstsid naftasektori aktsiad

Alvar Jõgeva 11. august 2004, 00:00

Euroopa suurim naftatootja BP aktsia hind kallines ligi protsendi. Suuruselt teine naftatootja Shelli aktsia hind oli samuti ligi protsendi jagu plussis.

Naftasektori aktsiad on käesoleval aastal osutunud väga heaks investeeringuks, aasta algusest on nad toonud omanikele keskmiselt 10 protsendilise tootluse. Samas nafta hind on märgatavalt kiiremini tõusnud. Alates jaanuarist on musta kulla hind rallinud 37 protsenti.

Nokia aktsia hind testis esmaspäeval 9 euro taset, kuid sealt läbi ei vajunud. Aktsia hind tõusis eile protsendi jagu. Firma ostab endiselt tagasi oma aktsiaid, kokku on soetatud 110 miljonit aktsiat. Ostjate seas on ka mitmed guru staatuses olevad investorid, nende seas Erkki Etola, kes valiti Soomes aasta börsiguruks. Olen jälginud ka teisi Etola investeeringuid ja ei soovita tema vastu panust teha. Nokia aktsia pole küll viimasel ajal rõõmu valmistanud, kuid pikaajaliselt ei mängi vilets kvartaliprognoos suurt rolli. Samas võib Nokia aktsiaid sisaldav portfell näidata suurt miinust, mis paljudele käib üle jõu. Nokia aktsiate lisamisega ma siiski ei kiirusta, las müüjad teevad oma töö.

Esmaspäeval kukkus Euroopa aktsiate liikumist kajastav Stoxx 50 indeks 2004 aasta põhja, kui tekkis mure majanduskasvu aeglustumise pärast, sest reedel avaldatud USA tööjõuraport oli oodatust tunduvalt viletsam.

Stoxx 50 indeks oli kell 17.00 0,4 protsenti plussis.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing