Intressitõus kergitab dollarit

Alvar Jõgeva 21. september 2004, 00:00

Dollari kurss tugevnes euro suhtes, kui investorid ootavad täna USA keskpangalt intressitõusu ja kuulavad signaale edasise kergitamise suhtes, vahendas Bloomberg.

Dollar on sellel aastal tugevnenud euro vastu 3,7 protsenti, kui baasintress on kerkinud ühelt protsendilt 1,5protsendini. Täna oodatakse järjekordset intressitõusu, 95-protsendilise tõenäosusega saab uueks baasintressiks 1,75 protsenti.

41 protsenti kauplejatest, investoritest ja strateegidest soovitab dollarit osta euro vastu, eelmisel nädalal uskus dollari tugevnemisse 29 protsenti turuosalistest. Detsembri indeksifutuurid indikeerivad, et enamik kauplejatest ootab käesolevalt aastalt veel 0,25 protsendilist intressitõusu. Järjekordne baasintressi kergitamine peaks aset leidma 10. novembril või 14. detsembril toimuval keskpanga istungil.

Üks euro võib maksta 1,20 dollarit, kui investorid vähendavad panuseid dollari langusele. Eelmisel teisipäeval avaldatud Chicago börsi raport näitas, et paljud riskifondid ja teised suured spekulandid panustasid euro tugevnemisele dollari vastu.

Euro nõrgenemisele võib anda hoogu Goldman Sachsi maailma majanduskasvu prognoos, milles oodatakse Euroopalt väiksemat kasvu. Investeerimispank alandas eurotsooni majanduskasvu 2,4 protsendilt 1,9-le. Goldman Sachs ootab maailmamajanduse kasvuks järgmisel aastal 3,8-3,9 protsenti, kärpides varasemat 4,1protsendilist kasvuprognoosi. Kell 16.30 oli dollar tugevnenud 0,4 protsenti tasemeni 1,2135.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing