Elion on numbri liikuvusega kaotanud murdosa klientidest

Villy Paimets 04. oktoober 2004, 00:00

Numbri liikuvus tähendab, et senise telefoninumbriga saab teise operaatori juurde kolida.

Kunagine monopoolne Eesti Telefon, uue nimega Elion Ettevõtted AS kaotas suurema neist klientidest kaabeltelefirmana alustanud ASile Starman, kes pakub omavahelisi kõnesid suisa tasuta. Ka kuumaksu Starmanil pole.

Soodsatest hindadest hoolimata pole Starman küll ühtki suurklienti Elionilt üle löönud, sideameti koduleheküljel asuvast teisaldatud telefoninumbrite andmekogust on näha, et kõik Elionist Starmani võrku kolinud kliendid on liikunud vaid ühe numbriga, tegemist on korteritega.

?Kliente on meil 1000, neist 70% on võtnud meie võrku tulles kaasa oma, üldjuhul Elioni numbri,? ütles Starmani tegevjuht Peeter Kern. ?Teenust ei ole me ka veel aktiivselt reklaaminud, lihvime erinevaid protseduure.?

Numbri liikuvus on Kerni sõnul käima saadud ning kasvuraskused läbi põetud. ?Aega võtab see võtab umbes kaks nädalat, mis on operatsiooni mitteautomatiseeritust arvestades küllaltki hea aeg,? ütles Kern. ?Kliendi telefonside sel perioodil muidugi toimib.?

?Kui võlgnevus doonoroperaatori ees puudub, töötab praktikas n-ö one-stop-shopping ehk klient saab asjad aetud ühe kontaktiga oma uue operaatori juures,? kirjeldas Kern.

Elion Ettevõtete ASi kõneside teenistuse juhataja Anne Süld ütles, et numbriga liikujate arv on olnud ootuspärane. ?Teistesse võrkudesse liikujatest on enamik ehk 76% erakliendid,? ütles Süld. ?Elionil on sadakond klienti, ehk ca 10% kõigist liikujatest, kes on vahepeal teises võrgus olnud ning kvaliteedi, teeninduse ja muudel põhjustel Elioni võrku tagasi tulnud.?

Elionist ära jooksnud klientide arv 1265 võib küll suur tunduda, kui kuna juuni lõpu seisuga oli Elionil töös 432 000 telefoniliini, moodustab lahkunud klientide arv kõigest 0,3% Elioni klientide arvust.

Sideametilt on üldkasutatava telefonivõrgu kasutamise loa saanud Televõrgu AS, OÜ Teetormaja, AS Uninet, AS STV, Elion Ettevõtted AS, Maxifon Eesti OÜ, AS Telset, Traadita Kommunikatsioonide OÜ, OÜ Top Connect, OÜ Tele-5, Worldwide Eesti, AS Eesti Raudtee ja Tele 2 OÜ.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing