Teadmised taanduvad kogemuste ees

Merike Lees 02. november 2004, 00:00

Äripäev uuris, millised võimalused on magistrikraadiga turundusinimesel leida Eestis tööd. Juba tööpakkumisi vaadates hakkas silma, et haridus võib olla omandamisel, kuid kogemust peab olema. Seega on korralikult koolipinki nühkinud ja teadmiste omandamisele pühendunud tudengil pärast kooli lõppu kesised väljavaated, hoopis paremini läheb sellel, kes teadmised tööle ohvriks toonud ja kooli kõrvalt kogemusi omandanud.

Info Ettevõtete Grupp (IEG) otsis oma meeskonda ?loovat turundajat?. Esmapilgul ei saanud aru, kas tegu on spetsialisti- või juhikohaga. Firma reklaamijuht Helen Raiend selgitas, et tegu on ametikohaga, kus on ühendatud loomingulise juhi, copywriter?i ja projektijuhi tööülesanded.

Kuna töötajat oli kiiresti vaja, eelistati kogemusi teoreetilistele teadmistele. ?Et väljaõppele liiga palju aega ei kuluks,? selgitas Raiend. Tema sõnul on kraad plussiks, kuid kogemus tuleb väga palju kasuks. ?Ei piisa ainult teoreetilistest teadmistest, peab oskama neid ka praktikas kasutada.?

Küsitud 16 000kroonist netopalka IEGst algul kohe kindlasti ei saaks. Selline palk eeldab ettevõttes mõnda aega töötamist ja enda näitamist, märkis Raiend.

Müügi- ja marketingijuhti otsinud DHL International Eesti personalijuht Ave Kareda rõhutas otsitava töötaja puhul eelkõige juhiomadusi ja juhtimiskogemuse olemasolu. Seda kinnitas ka vanusepiir ? alla 27aastast kandidaati ei soovitud. ?Väga noorel inimesel ei ole juhtimiskogemusi või kui on, siis lühiajalised ja ta hindab neid üle,? põhjendas Kareda. Haridus ei olnud taas primaarne, see võis olla veel omandamisel. Samas arvas Kareda, et ega juhikogemusi ilma haridusliku baasita ei saagi hästi olla. Küsitud 16 000kroonisest netopalgast Kareda ei keeldunud, vaid andis läbirääkimise lootust.

AS Baltic Import otsis samuti turundus- ja müügijuhti, kelle puhul olid esmasteks nõueteks erialane haridus ja juhtimiskogemus. Firmale töötajat otsinud CV Keskuse kontaktisiku Anu Kingu sõnul ei vajata sinna ametisse keskkooli lõpetajat ja heal spetsialistil on isegi võimalik 16 000 krooni kuus kätte saada. Seda aga alles pärast katseaega. Siiski jäi mulje, et odavam töötaja on eelistatud. Seda kinnitas ka Kingi lause, et kõik kõrgelt haritud spetsialistid ei pruugi alati olla kõrgete palganõudmistega.

Business Software Partners OÜ otsis CV-Online?i kaudu turundusspetsialisti. Kontaktisik, CV-Online?i personalivaliku konsultant Kristel Kraag ütles, et kuna tegu on spetsialistiga, siis oleks magistrikraadiga inimene vast liiga kõrge tasemega selle ameti jaoks ? firma lepiks isegi eriala tudengiga. Sedasama väljendas ka palgapakkumine ? 9000 krooni kuus brutos.

VP Market OÜ pakkus tööd turundusspetsialistile, kelle puhul olid olulisteks tingimusteks kaubanduses ja turundusvaldkonnas töötamise ning reklaamiagentuuridega suhtlemise kogemus, samas võis kõrgharidus olla ka lõpetamata. ?Kui teile pole seni vastatud, siis on vastus ?ei?,? teatas aktsendiga meeshääl torusse, kui kuulis, et tahan turundusspetsialisti kohast rääkida. Kummalise tervituse põhjus selgus peatselt ? firma eelmine konkurss oli ebaõnnestunud ja nüüd helistasid tagasisideta jäänud kandidaadid.

Minu edasise küsimise peale öeldi küll, et magistrikraad on veelgi parem, kuid palka oldi magistrile valmis pakkuma kõigest 10 000 krooni netos. Küsitud 16 000 välistati kohe, sest tööd ei olevat nii palju.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing