Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EL tahab ühtlustada finantsteenuste seadust

ÄP 08. veebruar 2006, 00:00

Ettepanekute eesmärk on muuta väärtpaberitehingud läbipaistvamaks ja kaitsta investoreid, kirjutas Dagens Industri.

ELi finantsinstitutsioonidelt nõutakse passi hankimist, mis lubab neil osutada finantsteenuseid ka teistes ELi riikides. See võimaldaks väärtpaberitehinguid teha ka väljaspool börsi pankadel jt finantsinstitutsioonidel. Järjekindlalt neid tehinguid tegevad institutsioonid peavad fikseerima likviidsete aktsiate hinnad.

Kui tehinguvõimalusi on rohkem, ka väljaspool börsi, peaksid tehingud muutuma dünaamilisemaks. Tõhusam finantsturg aga peaks vähendama kapitalikulusid. See soodustab investeeringuid, majanduskasvu ja hõivet, ütles Euroopa Komisjoni finantsturgude peadirektoraadi direktor David Wright pressikonverentsil Brüsselis.

Eelnõu saadetakse Euroopa Parlamenti ja Euroopa väärtpaberikomisjoni, kellelt oodatakse heakskiitu enne juulit. Seadus peaks jõustuma 2007. aasta novembris.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing