Taavi Veskimägi: maksustame ettevõtete aastatulu 5 protsendiga

ÄP 16. märts 2006, 00:00

"Res Publica ettepanek on lihtne: maksustame ettevõtete aastatulu madalalt - vaid 5 protsendiga - ja teenime pigem sellelt, et paljud ettevõtjad otsustavad kolida Eestisse ja deklareerida oma tulu Eestis," ütles Res Publica esimees Taavi Veskimägi.

"Lisaks peame õigeks vähendada maksu eraisikutele makstavatelt dividendidelt 15% peale. Nii muutuks ettevõtluse maksukoormus kokkuvõttes minimaalselt ja Eesti muutuks ettevõtluskeskkonnana senisest veelgi atraktiivsemaks."

Res Publica ei toeta peaministri pakutud lahendust, mille kohaselt ettevõtete Eestis teenitud tulu, mis viidaks Eestist väljaspool asuvatesse emaettevõttesse, ei maksustataks. See tekitaks ettevõtete ebavõrdse kohtlemise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing