Britta kulutab raha treeningutele

Jaana Pikalev 21. aprill 2006, 00:00

15aastane Britta saab iga kuu vanematelt 300 krooni taskuraha kontole. Tallinnas trennis käib ta neli korda nädalas, selleks saab ta emalt iga kord 40 krooni päevas. Sellest 10 krooni kulub transpordile ja ülejäänud jääb taskurahaks.

Keskmiselt kord kuus tehtav modellitöö annab talle lisataskuraha. "Vastavalt tööle - moe-show eest võib 500 ja ajakirja piltide eest 300-400 krooni saada," rääkis ta.

Praegu on Brittal esmatähtis kergejõustik, täpsemalt kõrgushüpe. Treeningutel käib Britta Audentese spordikooli juures, kus on ka plaanis sügisel õpinguid jätkata. Trenniraha maksavad vanemad, ent kodukohast Loolt linna sõiduks ja linnatranspordi sõiduks kulub keskmiselt 160 krooni kuus, lisaks linnatranspordi ID-pilet 96 krooni. 100-150kroonised telefoniarved maksavad vanemad.

Britta käib kord kuus kosmeetiku juures, millele kulub 300 krooni. Näohooldustoodetele kulub keskmiselt 1000 krooni kolme kuu tagant.

Ehkki koolilõuna on tasuta, ei ole ta koolilõuna sööja. "Tavaliselt võtan kodust kaks einet kaasa, püüan tervislikult süüa," selgitab neiu. Neiu ei salga, et aeg-ajalt ostab ta ka taskuraha eest saiakesi, šokolaadi või muud nänni.

Vajalikud riideostud teeb ta koos vanematega. "Näiteks spordirõivad ja kooliriided ostame vanematega, kaks korda aastas käime ka Soomes osturetkedel," rääkis Britta. Vabaaja ja moerõivaid armastab ta ostmas käia koos õega. Britta sõnul on tal pangakontol alati varuks 200 krooni ootamatuteks väljaminekuteks.

Eelmisel suvel tikkimisfirmas teenitud palga ja säästude eest soetas ta Samsungi 3300kroonise mobiiltelefoni. Nüüd kogub ta aga raha uue telefoni, iPodi ostmiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:56
Otsi:

Ava täpsem otsing