Motorex lööb suurusega

Ardo Kalda 21. aprill 2006, 00:00

Tänavuse Motorexi korraldajad ei valetanud, kui rääkisid näituse mastaabist, sest näitus on tõepoolest suur ja hiilgab oma väljapanekutega.

Motorexi ühe peakorraldaja, Orangetime'i juhataja Hardi Kinnase sõnul on ta näituse senise käiguga väga rahul. Midagi pole halvasti, pigem vastupidi ehk väga hästi. Kinnas nimetab, et igal õhtul on neil koosolekud, kus vaadatakse läbi eelmise päeva kitsaskohad ja üritatakse neid parandada.

Ühe suurema kordaminekuna nimetab mees ise parkimise õnnestunud korraldamist, mille eest nad kohe esimesel päeval kiita said.

Näituse suurimateks tõmbenumbriteks on loomulikult eksklusiivsed eksponaadid, mida juba kuid on reklaamitud. Honda Asimo ja Toyota Aygo DJ auto on kohal kogu oma uhkuses ja täidavad neile pandud lootusi.

Robotit ehk Asimot esitleb näitusel Lea Liitmaa ja esmakordsele roboti-show nägijale on see tõeline maiuspala. Nagu esitlejagi nimetab, on raske uskuda, et see on robot, mitte väike inimene. Lisaks nimetatud kahele eksponaadile on kohal ka Renault F1 vormelauto, Urmo Aava Suzuki Swift JWRC masin, Petter Solbergi Subaru Impreza WRC auto, Paris Dakaril teise koha saavutanud Volkswagen Touraeg, Ferrari F1 auto, Rain Pilve uus võistlusmasin ja suure üllatusena leiab külastaja Škoda boksist ka kontseptmaastikuauto, mida kuskil ei reklaamitud. Olemas on ka autospordi väljapanek ja lauluväljaku on hõivanud kaherattalised.

Silberauto näitas Motorexil Euroopa turule toodetud ja Eestis müüma hakatavat Dodge'i.

Motorexil näidataval masin on n-ö madalaima varustusastmega ja väikseima mootoriga mudel. Ometigi on juba sellel all 17tollised rattad, tõsi, tegemist on veel küll plekkvelgedega, mis selliste suuruste juures üsnagi haruldane. Caliberi hinnad algavad üllatavalt madalalt ehk 269 000 kroonist. See hind kehtib Motorexil näidatava madalaima varustusastmega mudeli kohta. Lisades hinnale 20 000 krooni, saab ostja juba kaheliitrise mootoriga ja 18tolliste valuvelgedega auto, millel ka sisemine varustus märksa parem. Väidetavalt on esimene partii autosid juba laevas ja teel Ameerikast Eesti poole. Müüma hakatakse autosid koos Chrysleritega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:56
Otsi:

Ava täpsem otsing