Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Euroopalik Eesti köök jahisadama restoranis

    Grand Holm Marina jahisadama restoran tegutseb praegusel kujul küll juba teist hooaega, aga maa poolt on seda raske leida. Suvitajate jalutusteed siit mööda ei lähe ja muud põhjust Suurele Holmile tulekuks nagu ei oleks. Aga kes hea söögi ja joogi pärast ennast natukenegi liigutada viitsivad, need võiksid selle restorani üles otsida küll, tasub vaeva.
    Kas või juba selle pärast, et mereäärne restoran on 769kilomeetrise rannajoonega Eestis erakordselt haruldane. Aga mitte ainult asukoht, mulle meeldis seal kõik. Grand Holm Marina jahisadama restorani põhiklientuur purjetab kohale Soomest, Rootsist, Taanist, natuke ka Eestist (nii lugesime sadamas olnud jahtide lippudelt). Menüüs ongi Euroopa maitsetega harjunud rahvusvahelisele klientuurile hästi tuntud road: Caesari salat, mozzarella salat, sinikarbid rislinguleemes, bouillabasse, pardifilee, tournedos, aurutatud koha. Juurde ka moodsamat töötlust Eesti kodumaisest köögist: põrsafilee suitsuploomikastme ja hapukapsaga, kama-toorjuustukreemiga õunakook. Ka kodused praeräimed ja kartuliga heeringas on siin saanud "euroopalikuma" väljanägemise.
    Esimesel päeval sõime eelroaks soolaheeringat kartulivormiga, lisandiks natuke punase sibula confit'd ja rukkileivatšipsi ja venepärast lõhekulebjaakat remulaadikastmega. Mõlemad olid suurepärased. Rohkem ei hakka ma söödud ja maitstud roogasid üles lugema, sest jäime Grand Holm Marina klientideks mitmeks õhtuks ja jõudsime kolmekesi enam-vähem pool menüüst ära proovida.
    Olime Haapsalus keelpillipäevadel ja et mitte baden-badenlikku meeleolu rikkuda, ei riskeerinud juhuslike söögikohtadega - üks extra-dry lõhepraad Haapsalu kuulsaimas suverestoranis jõudis esimese õhtu juba peaaegu untsu keerata.
    Grand Holm Marina maitsed olid kerged, toidu maitse tuli kenasti välja, maitseainetega oli seda ainult natukene toetatud.
    Kõige põnevamaks osutus kama-toorjuustukreemiga õunakook, mille juurde jõime kuulsat Põltsamaa Kuldset: jah, sellist Eesti kööki me tahtsimegi! Kiidan toitu ja teenindust, kiidan terrassi ja saali. Kui terrassil jahe hakkab, saab pleedi õlgadele võtta. Või kileseinte varju istuma minna. Ka restoranisaal on kena, siin on suured aknad ja väiksed lauad, soojad riidekattega valgustid, mahe muusika ja parajal määral meretemaatikat.
    Baarileti kohal on laevakell: sadamarestoranis on kellalöök märgiks, et lööja tahab kõigile välja teha.
    Sellel suvel olen Haapsalu enda jaoks mitmel meeldival moel avastanud. Lisaks muule heale on siin juba kaks söögikohta, mis teeniksid minult üks või isegi kaks tärni Eesti gurmeekaardil: kevadel avatud Müüriääre kohvik ja seekordne leid Grand Holm Marina jahisadama restoran.
  • Hetkel kuum
Heleri Michalski: tulevik on ülitundlike inimeste päralt, enesekehtestamine tuleb kasuks juba nüüd
20–30% inimestest on ümberringi toimuva suhtes tavapärasest märksa tähelepanelikumad ja tundlikumad, mistõttu ohustavad neid töökeskkonnas ülesõitmine ja isegi kiusamine. Vajadus niisuguste inimeste järele aga üha kasvab, kirjutab tööelu kogemusnõustaja ja kommunikatsiooniekspert Heleri Michalski.
20–30% inimestest on ümberringi toimuva suhtes tavapärasest märksa tähelepanelikumad ja tundlikumad, mistõttu ohustavad neid töökeskkonnas ülesõitmine ja isegi kiusamine. Vajadus niisuguste inimeste järele aga üha kasvab, kirjutab tööelu kogemusnõustaja ja kommunikatsiooniekspert Heleri Michalski.
Neli asja, mida teada, kui maksad oma ettevõtte alt dividende
Järjest enam investoreid kasutab võimalust investeerida oma ettevõtte kaudu. Kui algusaastatel suuname investorina raha ettevõtte kaudu investeeringutesse, siis varem või hiljem tekib siiski ka soov teenitud tulu välja võtta.
Järjest enam investoreid kasutab võimalust investeerida oma ettevõtte kaudu. Kui algusaastatel suuname investorina raha ettevõtte kaudu investeeringutesse, siis varem või hiljem tekib siiski ka soov teenitud tulu välja võtta.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Sääsepeletajate müüja: müüme toodet, millesse ise usume
Homeyard OÜ, mis on tuntud kodu- ja aiatoodete poolest, eristub läbimõeldud tooteportfelliga, keskendudes peamiselt sääsepeletajatele. Ettevõtte juht ja omanik Alari Ilves ütles saates “Kiired ja vihased”, et tema ei usu ütlusesse, et hea müügimees müüb kõik tooted maha.
Homeyard OÜ, mis on tuntud kodu- ja aiatoodete poolest, eristub läbimõeldud tooteportfelliga, keskendudes peamiselt sääsepeletajatele. Ettevõtte juht ja omanik Alari Ilves ütles saates “Kiired ja vihased”, et tema ei usu ütlusesse, et hea müügimees müüb kõik tooted maha.
Üks parimaid juhte Ivo Suursoo: Eesti juhtide nõrkus on vähene unistamine
"Eesti juhtide tugevus on see, et oleme kahe jalaga maas. Nõrkus on see, et unistame vähe," usub OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
"Eesti juhtide tugevus on see, et oleme kahe jalaga maas. Nõrkus on see, et unistame vähe," usub OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Tänasest on meil Eesti Rohetehnoloogia Liit
Äripäeva raadio rohetehnoloogiasaates "Cleantech" räägime värskelt loodud Eesti Rohetehnoloogia Liidust. Liit on loodud, et ühendada, toetada ja esindada rohetehnoloogia ettevõtteid, mis tegelevad keskkonda ja kliimat säästvate toodete, teenuste ja protsesside arendamise, kaubastamise, kasutamise, rahastamise ja muul moel toetamisega.
Äripäeva raadio rohetehnoloogiasaates "Cleantech" räägime värskelt loodud Eesti Rohetehnoloogia Liidust. Liit on loodud, et ühendada, toetada ja esindada rohetehnoloogia ettevõtteid, mis tegelevad keskkonda ja kliimat säästvate toodete, teenuste ja protsesside arendamise, kaubastamise, kasutamise, rahastamise ja muul moel toetamisega.
Asjatundja: autoturg seisab kaubandussõja lävel Tesla müük kidub, Musk hämab
Eesti autoostja on segaduses, Euroopa muretseb Hiina autode pealetungi pärast, Tesla kogeb kehva müüki, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Eesti autoostja on segaduses, Euroopa muretseb Hiina autode pealetungi pärast, Tesla kogeb kehva müüki, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirma palkas uue juhi Ülemiste Cityst
Urmas Sõõrumaale kuuluva kinnisvarafirma US Real Estate uueks juhiks saab Gert Jostov, kes vedas üle 15 aasta Technopolis Ülemiste arendusi, teatas ettevõte.
Urmas Sõõrumaale kuuluva kinnisvarafirma US Real Estate uueks juhiks saab Gert Jostov, kes vedas üle 15 aasta Technopolis Ülemiste arendusi, teatas ettevõte.
Eksperdid: infoturbestandard tõstab erasektoris teenuste kvaliteeti
Lühendi E-ITS järgi tuntud Eesti infoturbestandardit peavad rakendama väga erinevad asutused ja ettevõtted. Kuidas see neid mõjutab?
Lühendi E-ITS järgi tuntud Eesti infoturbestandardit peavad rakendama väga erinevad asutused ja ettevõtted. Kuidas see neid mõjutab?