Kolmapäev 26. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Interneti-TV nõuab head ühendust

Maria Papli 26. oktoober 2006, 00:00

Internetist voogesitusena telepildi kaemine nõuab arvutilt jõudlust ning kiiret ühendust.

Üha enam populaarsust koguv ja kiiremini internetis arenev joon tänapäeval on videosalvestiste n-ö voogedastamine ehk siis võimalus neid vaadata otse, ilma vajaduseta oma arvutisse kopeerida.

Internetitelevisiooni jälgimist ei saa siiski veel lubada endale igaüks. Iga netikanal seab arvuti ning interneti kiirusele ja võimsusele miinimumpiirangud, milleks on enamasti 1GHz protsessor ja broadband internetiühendus.

Kuigi internetist on väga lihtne leida kõrgkvaliteedilisi salvestisi inimeste isiklikust elust, võib vahel otsima jäädagi lehekülge, mis pakuks midagi ka võõrastele ning seega suudaks mingilgi määral asendada televisiooni. On olemas mitmeid isehakanud neti-telekanaleid nagu näiteks Paul Neave'i juhitav Neave TV, mis koosneb erinevate Briti tele- ja filmitudengite töödest ning põhineb GoogleVideos, YouTube ja Blip.tv tehnoloogial.

Selliste kanalite kõrval eksisteerib aga ka võimalus jälgida tuntud telekanalite saateid, alustades BBC ja CNNiga ning lõpetades ETV Plussiga, kuid nende puhul jõuab netieetrisse suurem osa salvestisi siiski veidi hiljem kui tele-eetrisse.

Kõige levinumad nõudmised on Windows Media Playeri viimane versioon ja RealPlayer, mille mõlema põhiversioonid on veel siiani tasuta internetis saadaval.

Selleks, et teada saada, kus ja milliseid kanaleid on võimalik vaadata ning milliseid nõudmisi ja tingimusi esitab iga kanal arvutile, on loodud eraldi portaalid, mis kajastavad otsingumootorite baasil tuntumaid kanaleid.

Näiteks www.wwitv.com pakub enda külastajatele võimalust valida rohkem kui 1700 lehe hulgast ning broadband-television.com pakub peale otsinguvõimaluste ka kasulikke nippe.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing