Tooraine tõus võib kesta kaua

Tõnis Oja 03. mai 2007, 00:00

Prominentsed investorid Shane Oliver ja Marc Faber usuvad, et Vene majandusteadlase Nikolai Kondratjevi 20ndatel aastatel esitatud teooria toorainehindade 50-60 aastat kestvatest tsüklitest peab paika ning viis ja pool aastat kestnud toorainehindade ralli on alles tõusu algus.

Uudisteagentuuri Bloombergi sõnul on Oliver ning Faber uue põlvkonna nn "supertsükli" propagandistidest, kelle hulka kuulub ka terve rea investeerimispankade (Citigroup, Deutsche Bank ja Goldman Sachs) strateege.

Nende arvates kestab pakkumise defitsiidile ning Hiina ja India majanduskasvule tuginev hinnatõus veel aastaid. Austraalia investeerimisfirma AMP näitab oma klientidele presentatsioone graafikutega, millel toorainehindade tsüklite pikkus ulatub kuni 60 aastani. Praegune on seal punase punktiirina tõmmatud kuni 2020. aastani.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing