Hiina rekordtasemel

Peeter Teder 09. mai 2007, 00:00

Hiina aktsiad rallisid eile, tõstes jüaanis nomineeritud aktsiate liikumisi kajastava indeksi CSI 300 rekordtasemele. CSI 300 tegi 3,6protsendilise hüppe üles ja oli 3686,03 punkti, mis on uus kõigi aegade kõrgeim tase.

Märkimisväärsemad tõusjad olid maaklerfirma Citic Securitiesi ja kinnisvaraarendaja China Vanke aktsiad. Citicu aktsia tõusis 1,3 protsenti ja maksis 59,83 jüaani. China Vanke aktsia rallis lubatud 10 protsenti, makstes 19,89 jüaani.

Investeerimine on Hiinas muutumas üha populaarsemaks, kuid valitsus on samal ajal mures börsimulli tekkimise pärast. Aprilli viimasel nädalal avati Hiinas 1,48 miljonit uut väärtpaberikontot. Investeerimist alustab või plaanib alustada terve Eesti täis rahvast.

Hiina keskpanga president Zhou Xiaochuan väljendas möödunud pühapäeval muret, et kohalikud aktsiad on kerkinud liiga palju. CSI 300 on tänavu tõusnud 81 protsenti. Hiina aktsiad on olulisemate aktsiaturgudega võrreldes kõige kallimalt hinnatud. CSI 300 keskmine hinna ja kasumi suhe (P/E) on 42.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing