Rute: eurooplased kardavad pankrotti

Harry Tuul 15. oktoober 2007, 00:00

"USAs on see hirm palju väiksem. Euroopas aga ollakse hirmul, mistõttu ei juleta oma äri alustada," ütles Rute. USAs loetakse Rute sõnul ärilist ebaõnnestumist pigem õppetunniks, mis lisab kogemusi, samas kui Euroopas on ärimehel eluks ajaks plekk küljes.

Rute sõnul töötabki komisjon eesmärgil muuta Euroopa ettevõtjasõbralikumaks, mille üks osa on ka avalikkuse teavitamine, et pankrot on äri loomulik osa. "Statistika näitab, et teist korda alustanute õnnestumisportsent on palju kõrgem," rääkis Rute. "Soovitame teha vahet pahatahtlikul ja n-ö ausal pankrotil, kui näiteks turg kaob."

Nii tuleks Rute sõnul seadused teha paindlikuks ja pankrotiprotseduur kiiresti läbitavaks, sest kõigile osapooltele, ka võlausaldajatele, on kasulik, et firma jätkaks tegevust nii pea kui võimalik.

Praegu on Euroopas kõige ettevõtlikumad uute liikmesriikide noored. Seejuures ligi pooled lätlased, poolakad ja leedulased tahavad lähema viie aasta jooksul saada ettevõtjaks, mis on isegi enam kui ameeriklased, selgub Eurobaromeetri uuringust. Eestlased on selles arvestuses ELis alles kaheksandad, kuna selliseid mõtteid mõlgutab iga kolmas elanik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing