Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eestil ees kiire taastumine

Agnes Ojala 20. november 2007, 00:00

Eesti Panga asepresidendi Andres Suti sõnul on Eesti majandus muutunud olukorraga siiani väga hästi toime tulnud.

"Majanduskasvu pidurdumine tuleneb eeskätt sisenõudluse vähenemisest, sealhulgas on aeglustunud pangalaenude ja jaemüügi kasvutempo. Kaupade ja teenuste eksport on samas püsinud tugevana. Sisenõudluse aeglustumise ning ettevõtete jätkuvalt hea konkurentsivõime tõttu on jooksevkonto defitsiit vähenenud kolmandas kvartalis võrreldes esimesega hinnanguliselt ligi kaks korda," selgitas Sutt majanduse hetkeseisu.

Tänase keskmisest ajutiselt kõrgema inflatsiooni põhjustena nimetas Sutt toiduainete kallinemist ja möödunud aastate kiiret arengut, mis on mõjutanud teenuste hindu. "Kodumaised hinnasurved on pidurdumas ja inflatsioon alaneb mõõdukale tasemele 2009. aastal," ütles Sutt.

2008. aastaks Eesti Panga prognoositud 4,5protsendilise majanduskasvuga areneb Eesti majandus endiselt üle kahe korra kiiremini kui eurotsooni oma.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing