Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kõiksugused toorained languses

Tõnis Oja 24. jaanuar 2008, 00:00

USA keskpanga ootamatult järsk baasintresside langetamine on kukutanud järsult nafta, metallide ning põllumajandussaaduste hindu, sest investorid kardavad, et USA majanduslangusest siiski ei pääse.

"USA on juba majanduslanguses," lausus Davosis Bloombergile intervjuu andnud alumiiniumigigandi Alcoa tegevjuht Klaus Kleinfeld. Investeerimispanga Goldman Sachs ennustuse kohaselt on Jaapanil USAga analoogiliste probleemide jõudmiseni tõenäosus 50 protsenti.

Kuna majanduskriis toob kaasa nõudluse vähenemise, langesid eile pea kõikide oluliste tooraineta hinnad. Nafta hind langes New Yorgi kaubabörsil 2,2 protsenti, 87,25 dollarini barreli eest. Aasta algusega võrreldes on musta kulla hind langenud 13 protsenti. Vase hind kukkus Londoni metallibörsil pea kolm protsenti. Isegi kuld, mis peaks aktsiaturgude suure kukkumise ajal olema väga popp investeerimisobjekt, langes siiski protsendi jagu. Enam kui protsendi jagu langesid maisi, nisu, suhkru ja teiste põllumajandussaaduste hinnad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:18
Otsi:

Ava täpsem otsing