Kui majal tervis kehv, kutsu põetaja

Teet Reier 01. september 2008, 00:00

Päris tore, et ehitusbuum mööda sai. Nüüd jälle ka töömehi vabalt saadaval ega pea teisi tikutulega mööda ilma taga otsima. Suisa pakutakse ennast.

Väikesed maakonnalehed, millest enne võis leida mõne üksiküritaja reakuulutuse, lausa pakatavad nüüd suurematest ja väiksematest teadaannetest, et ehitame, remondime, paneme katust ja värvime.

Üks kuulutus jäi oma kujundusega isegi meelde: valges kitlis arstitädi, stetoskoop käes ja kaitsekiivris märkmeid tegev härra ühel pildil koos küsimusega, et milline on sinu maja tervis. Ilmselt kui see juhtub pisut põdur olema, siis nemad aitavad.

Jama küll, kui see tervis aga uuel majal kohe käest minema kipub. Aga eks suures oma maja saamise himus ja ehitustuhinas läks nii mõnigi vasikas aia taha. Olen juhtunud nägema nii mõndagi uut maja, mida pärast valmimist on pidanud remontima, parandama, kohendama ja jälle remontima.

Õigus on aga ka ehitusjärelevalve spetsialistil Teet Sepastel, kes ehitusgarantiide loos juhib tähelepanu sellele, et mitte alati ei pruugi vajakajäämised tuleneda ehitaja kehvadest oskustest, vaid hoopis majaomaniku teadmatusest.

Teadmatusest selle osas, et ka uus maja vajab hooldust. "Vahel arvatakse, et kõik uus ja kallis kinnisvara on tehnikaime ja hooldusvaba. Eramutel on paljude hooldustööde maksimaalne lubatav intervall pool aastat. Kui ei hooldata korrektselt, on vale kasutuse tagajärjed omaniku kõrvaldada," manitseb Sepaste majaomanikke.

Eks ta ole, parem ikka hoida ja hoolitseda, kui põetajate vahet joosta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing