Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Aastavahetus täies säras

    Kui soovite selle aastavahetuse veeta eriliselt, hea muusika ja mõnusa meelelahutuse seltsis, siis olete oodatud Estonia ballile.
    Piduliku ja meeldejääva õhtu alustuseks saab kontserdisaalis tantsida suure sümfooniaorkestri saatel Arvo Volmeri juhatusel.
    Teatrilaval on balliõhtu esimese osa peategelaseks Rahvusooper Estonia poistekoor Hirvo Surva juhatusel.
    Ettekandele tuleb humoorikas teatraliseeritud muusikarevüü "MEN" ("Mehed Ei Nuta"), kus solistideks on Heldur Harri Põlda, Priit Volmer, Urmas Põldma ja René Soom. Mängib kvartett koosseisus Olav Ehala (klaver), Lembit Saarsalu (saksofonid), Toivo Unt (bass), Aivar Vassiljev (löökriistad).
    Balli teise osa täidab tantsuetendus "Aeg", milles sulanduvad ühte kujutav, muusika- ja tantsukunst. Kasutatakse Griegi, Respighi, Puccini, Pink Floydi ja Queeni muusikat.
    Lavakujundust on inspireerinud Munchi, Magritte'i, van Goghi, Monet' ja Dali teosed.
    Tantsivad Eduard Korotin, Rahvusooper Estonia balletisolistid Eve Andre ja Daniel Kirspuu, breiktrupi Submission tantsijad Vahur Agar, Marek Vetik, Aleksandr Lozkin, Aleksandr Arbuzin ning tantsustuudio Kreedo tantsijad.
    Kontserdisaalis mängib publikule tantsuks Bel-Etage Swingorkester Mart Sanderi juhatusel, töötab fotograaf.
    Avatud on kõik baarid ja kohvikud, lisaks pakutakse võimalust ette tellida rikkalik buffet-õhtusöök Sinise saali restoranis.
    Spectacular New Years Eve 2009
    Klubis BonBon tuleb uus aasta koos Bryan Chambersiga Suurbritanniast.
    Chambersi klubihümniks tituleeritud singel "All I Do" vallutas esimese koha kõikides tantsumuusika edetabelites üle kogu Euroopa. Rõõmsaid helisid trompetil mängib Joosep Ziil. Plaate keerutab DJ Tom Lilienthal.
    Uusaastaball Vene teatris
    Kes soovib aastavahetust heas ja kultuurses vene keskkonnas tähistada, võib valida Vene teatri.
    Esmakordselt toimuv uusaastaball on ehitatud üles karnevaliöö stiilis ning selle programmis osalevad teatri näitlejad, populaarsed lauljad ning balleti- ja tsirkuseartistid.
    Uksed avatakse kell 20, saabujaid tervitab meeleolukas muusika ja vahuvein. Uut aastat saab sel peol tervitada kaks korda: kell 23 Moskva ja kell 24 kohaliku aja järgi. Kahe tervituse vahele mahub vana hea kapustniku stiilis muinasjutuetendus.
    Pärast südaööd esineb suures saalis Tanja Mihhailova, restoranides Subboteja ja Astoria saab nautida eksootilisi sööke ja idamaiseid tantse.
    Astoria Palace'i kasiinos on Moulin Rouge'i stiilis kabaree ja uusaastadisko.
    Aastavahetus Mustpeade majas
    Sel aastal on Mustpeade maja aastavahetusõhtu läbivaks jooneks Roman Baskini lavastatud Mustpeade vennaskonna traditsioonidega põimitud sketšid.
    Peo meeleolu aitavad luua tantsutrupid, mõõgavõitlejad ja tuleneelajad.
    Lisaks põnevale programmile on tantsuansambli saatel võimalus ka ise tantsu lüüa.
    Laua saab tellida vastavalt seltskonna suurusele.
    Pileti hinna sisse kuulub ka kolmekäiguline õhtusöök.
    Aastavahetuspidu Olümpias
    Reval Hotel Olümpia aastavahetuspeol saab nautida oivalist Pariisi toitu, elavat New Yorgi atmosfääri ning kuulsat Londoni ööelu.
    Pidustused toimuvad terves hotellis. Kavas on Modern Foxi ja Frank Sinatra show ning särav tantsuprogramm.
    Näha saab kõrgmoodi, adrenaliini pakub mängupõrgu. Lastele Disneylandi maailm.
    Aastavahetus Stereos ja Club Privés
    Stereo Lounge'is toimub Tallinna suurim aastavahetuse r'n'b-pidu. Õhtu dresscode on must ja valge. Pidu algab kell 20 ning kestab varaste hommikutundideni. Parimate r'n'b-hittidega kostitab peokülastajaid DJ Defkut koos üllatuskülalistega.
    Aastavahetuspidu koosneb kahest osast: Pre-Party ja Big-Party. Pre-Partyl õhtusööki süües saab kuulda mõnusaid ja rahulikke lugusid, kuid kesköö lähenedes muutub ka muusikavalik intensiivsemaks. Südaööl algab suur möll, mille taolist pole Stereos varem toimunud. Oodata on vaid parimaid r'n'b-hitte ja üles astuvad ka live-esinejad. 5 minutit enne keskööd ilmuvad Stereo ekraanidele kellad, mis loevad aastavahetuseni jäävaid minuteid ja sekundeid.
    Stereosse on võimalik õhtusöögiks ning hilisemaks peoks laudu reserveerida. Laua broneerimisel tuleb tasuda ettemaks.
    Club Privé avab uksed täpselt südaööl. Plaadimängijate taga astuvad üles vaid parimatest parimad DJ Widenski ja Chris Mil & JP. Kell 3 öösel paiskab rahakahur Lucky Cash Cannon rahva sekka 20 000 krooni. Laua broneerimisel miinimumost 2500 krooni. Hind sisaldab suupisteid.
    Pärnus lihtsus vs glamuur
    Kogu linna pidu
    Pärnus tervitatakse saabuvat aastat aastavahetuspeol kontserdimajas, kus pidulikus meeleolus saab nii tantsida kui ka kontserte kuulata. Samas kuulutatakse välja Pärnu aasta naine, aasta mees ja aasta tegu. Tegevust leidub kogu majas ning kehakinnitust pakub buffet-laud.
    Õhtut juhib Merle Palmiste.
    Esinevad segakoor Endla, lastekoor Pöial-Liisi, Pärnu Noortekoor, Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester, Meribel Müürsepp, Kristo Leier, ansambel Regatt, ansambel Nuumen ning Kilingi-Nõmme võimlemisklubi Githa ja võimlemisklubi Janika võimlejad.
    Chocolate Ball
    Dave Bentoni ja The Bandi haaravat tantsumuusikat ja 2000aastase ajalooga šokolaadi võlusid saab nautida elegantsel uusaastaööl Ammende villas.
    Menüüs on homaari-merikuraditerriin tsitruste vinegretiga, grillitud hanemaks, pannil praetud kammkarbi ja verikäki mosaiik õunapüree, šokolaadis kirsside ja portveinikastmega, Eesti veise sisefilee aedviljarõngastega, šokolaadi-marquise'i püramiid šokolaadilumel ja apelsinikastmega. Lisaks suurepärasele menüüle saab nautida Eesti üht kaunimat interjööri.
    Tartu pidutseb koos teatriga
    Volga kutsub Chicagosse
    Aastavahetuspeol Classy Chicago restoranis Volga saab nautida hoogsaid tantsurütme Alen Veziko bändilt. Viskidel, konjakitel ja sigaritel on erihinnad.
    Soovi korral saab reserveerida erimenüüga õhtusöögilaua.
    380kroonine pilet sisaldab tervituskokteili saabumisel, vahuveini aastavahetuse hetkel ja mõnusat tantsulist õhkkonda.
    Suur pidu Taskus
    Tasku terrass on parim paik uue aasta ilutulestiku nautimiseks ja pokaalide kokkukõlistamiseks. Miks siis mitte uue aasta saabumist Taskus oodata.
    Suure aastavahetuspeo õhtujuht on šarmantne härras- ja muidumees Andres Dvinjaninov. Tantsusaalis kütab kirgi üles New Murphy Band, tervitus tuleb legendaarselt ühenduselt "Kaunimad aastad su elus". Töötab õnnevalamiskamber, toimub uue aasta loterii ning pisikestele pidulistele on mängu- ja multikakamber. Külluslik peolaud rikkalikust suupistete ja salativalikust kalamarjani, mereandidest hõrgutavate ahjupraadideni, käsitsi valmistatud trühvlitest ja kookidest brüleekreemini.
    Tervituskokteil saabumisel, veini janu järgi, kohvi kõrvale konjak Hennessy VSOP, uus aasta tuleb koos Fresita maasikavahuveiniga.
    Vanemuise aastalõpuball
    Üheaegselt Vanemuise teatris ja kontserdimajas toimuv suurejooneline aastalõpuball pakub oivalist võimalust nautida Vanemuise artistide ja külaliste esinemisi ning hoogsate valsiviiside saatel jalga keerutada.
    Erinevates esinemispaikades astuvad publiku ette Vanemuise sümfooniaorkester Tarmo Leinatamme, Mihkel Kütsoni, Lauri Sirbi ja Aivo Välja juhatusel, Anne Veski, Dave Benton, Vanemuise keelpillikvartett, Lauri Liiv, Susan Lilleväli, Jakko Maltis jt. Ballipubliku ette jõuavad ka Vanemuise ooperi- ja balletigala ning draamatrupi revüüprogramm. Rokkooperit "Ruja" näidatakse suurel ekraanil. Lisaks palju üllatusi. Balli juhivad Maria Soomets ja Robert Annus.
    Goodbye, 2008
    Kel on soov hakata vana aastat pisut varem ära saatma, võib valida vanemuislaste suure aastalõpupeo koos teatri ja vahuveiniga 27. detsembril.
    Publikul on võimalus näha juba viis aastat Vanemuise repertuaari kuulunud menutüki "Mesimees" auväärset 100. ja ühtlasi ka viimast etendust.
    Pärast etendust saab lõbusalt jalga keerutada Vanemuise suure maja fuajees koos tantsuorkestriga Estraadiraadio. Kohvikus Shakespeare musitseerivad Alen Veziko ja Laur Joamets. Aastalõputervitused on Viljandi Kultuuriakadeemia teatritudengitelt ja laululahingu koorilt Emajõe Laulikud.
    Aastavahetuspeod mujal Eestis
    Hõbevalgelt Nelijärvel
    Kauni looduse keskel saab uut aastat tervitada Nelijärve puhkekeskuse aastavahetuspeol. Õhtut juhib Ats ja tantsuks mängib Audru Jõelaevanduse Punt.
    Kell 17.30 süüdatakse õues lõkketuli, kõhutäiteks kuum tee ja pirukad. Pärast seda, nii umbes poole tunni pärast, saabub lõkketule äärde sooja ka näärivana.
    Suurem söögi ja joogiga pidu algab kell 20. Pakutakse seapraadi hapukapsaga, verikäkki ja verivorstikesi pohlamoosiga ning küpsetatud seakooti. Külmlaud on rikkalik, magusaks kõhutäiteks on kohupiima-vaarikatort, rosinakringel šokolaadipumatiga ja puuviljad.
    Uusaasta saabub ilutulestikuga järvejäält. Valatakse tina ja ennustatakse õnne.
    Peod Haapsalus, Rakveres ja Viljandis
    Haapsalus saab vana aasta ära saata restoranis Blu Holm. Meeleolu loob ansambel Untsakad, külalistele pakutakse rikkalikku buffet-lauda. Rakvere aastavahetuspidu toimub rahvamajas. Tantsuks mängib Paddaway, töötab puhvet. Pidu suures saalis algab keskööl ning on tasuta.
    Viljandis saab uut aastat tervitada 1980.-1990. aastate stiilis. Esinevad ansambel
    PS Troika ja DJ Kaupo Mitt.
    Aastalõpuball Jõhvi kontserdimajas
    Jõhvi traditsiooniline aastalõpuõhtu "Meie inimesed" on pidu kogu majas, korraldajad lubavad põnevaid üllatusi ja huvitavaid kohtumisi. Juhivad Anu Välba ja Tarvo Sõmer.
  • Hetkel kuum
Heleri Michalski: tulevik on ülitundlike inimeste päralt, enesekehtestamine tuleb kasuks juba nüüd
20–30% inimestest on ümberringi toimuva suhtes tavapärasest märksa tähelepanelikumad ja tundlikumad, mistõttu ohustavad neid töökeskkonnas ülesõitmine ja isegi kiusamine. Vajadus niisuguste inimeste järele aga üha kasvab, kirjutab tööelu kogemusnõustaja ja kommunikatsiooniekspert Heleri Michalski.
20–30% inimestest on ümberringi toimuva suhtes tavapärasest märksa tähelepanelikumad ja tundlikumad, mistõttu ohustavad neid töökeskkonnas ülesõitmine ja isegi kiusamine. Vajadus niisuguste inimeste järele aga üha kasvab, kirjutab tööelu kogemusnõustaja ja kommunikatsiooniekspert Heleri Michalski.
Balti börsidest lõpetas rohelises vaid Riia
Kolmapäeval tegi Balti turgudel taas suurima käibe Šiaulių bankas. Balti koondindeks jäi eilsega võrreldes muutumatuks, Riia börs edenes +0,42%. Tallinna börs taandus -0,07% ning Vilniuse börs -0,15%.
Kolmapäeval tegi Balti turgudel taas suurima käibe Šiaulių bankas. Balti koondindeks jäi eilsega võrreldes muutumatuks, Riia börs edenes +0,42%. Tallinna börs taandus -0,07% ning Vilniuse börs -0,15%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Sääsepeletajate müüja: müüme toodet, millesse ise usume
Homeyard OÜ, mis on tuntud kodu- ja aiatoodete poolest, eristub läbimõeldud tooteportfelliga, keskendudes peamiselt sääsepeletajatele. Ettevõtte juht ja omanik Alari Ilves ütles saates “Kiired ja vihased”, et tema ei usu ütlusesse, et hea müügimees müüb kõik tooted maha.
Homeyard OÜ, mis on tuntud kodu- ja aiatoodete poolest, eristub läbimõeldud tooteportfelliga, keskendudes peamiselt sääsepeletajatele. Ettevõtte juht ja omanik Alari Ilves ütles saates “Kiired ja vihased”, et tema ei usu ütlusesse, et hea müügimees müüb kõik tooted maha.
Üks parimaid juhte Ivo Suursoo: Eesti juhtide nõrkus on vähene unistamine
"Eesti juhtide tugevus on see, et oleme kahe jalaga maas. Nõrkus on see, et unistame vähe," usub OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
"Eesti juhtide tugevus on see, et oleme kahe jalaga maas. Nõrkus on see, et unistame vähe," usub OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Tänasest on meil Eesti Rohetehnoloogia Liit
Äripäeva raadio rohetehnoloogiasaates "Cleantech" räägime värskelt loodud Eesti Rohetehnoloogia Liidust. Liit on loodud, et ühendada, toetada ja esindada rohetehnoloogia ettevõtteid, mis tegelevad keskkonda ja kliimat säästvate toodete, teenuste ja protsesside arendamise, kaubastamise, kasutamise, rahastamise ja muul moel toetamisega.
Äripäeva raadio rohetehnoloogiasaates "Cleantech" räägime värskelt loodud Eesti Rohetehnoloogia Liidust. Liit on loodud, et ühendada, toetada ja esindada rohetehnoloogia ettevõtteid, mis tegelevad keskkonda ja kliimat säästvate toodete, teenuste ja protsesside arendamise, kaubastamise, kasutamise, rahastamise ja muul moel toetamisega.
Asjatundja: autoturg seisab kaubandussõja lävel Tesla müük kidub, Musk hämab
Eesti autoostja on segaduses, Euroopa muretseb Hiina autode pealetungi pärast, Tesla kogeb kehva müüki, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Eesti autoostja on segaduses, Euroopa muretseb Hiina autode pealetungi pärast, Tesla kogeb kehva müüki, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirma palkas uue juhi Ülemiste Cityst
Urmas Sõõrumaale kuuluva kinnisvarafirma US Real Estate uueks juhiks saab Gert Jostov, kes vedas üle 15 aasta Technopolis Ülemiste arendusi, teatas ettevõte.
Urmas Sõõrumaale kuuluva kinnisvarafirma US Real Estate uueks juhiks saab Gert Jostov, kes vedas üle 15 aasta Technopolis Ülemiste arendusi, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: ärivõimalused tervise- ja erootikamaailmas
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis lahkame Eesti tervishoiusüsteemi, uurime erootikaäri plusse ja miinuseid ning avame vähemalt kolme valdkonna konkurentsiraporti.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis lahkame Eesti tervishoiusüsteemi, uurime erootikaäri plusse ja miinuseid ning avame vähemalt kolme valdkonna konkurentsiraporti.