Riigikogu vaidleb täna erakondade rahastamise üle

Indrek Kald 13. jaanuar 2011, 07:58

Täna toimub riigikogus sotsiaaldemokraatide eestvedamisel riiklikult tähtsa küsimusena arutelu erakondade rahastamise üle.

Põhiettekannetega astuvad üles eelmine õiguskantsler Allar Jõks, endine riigikogu õiguskomisjoni esimees ja justiitsministri ametit pidanud Jüri Adams ning sotside aseesimees Indrek Saar.

"Ühiskonna üheks valupunktiks on saanud erakondade rahastamine, millega seonduvad inetud skandaalid ja hämarad tehingud. Kõik see tekitab inimestes vastuseisu nii poliitika kui poliitikute vastu," märkis Saar. "Seni, kuni püsivad kahtlused erakondade rahastamise ja valmiskulutuste suhtes, pole ka loota, et usaldus erakondade ja riigikogu vastu tõuseks," lisas ta.

Saare sõnul loodavad sotsiaaldemokraadid, et riigikogus peetav arutelu aitab kaasa erakondade rahastamise ja valimiskulude läbipaistvuse probleemi tõhusale lahendamisele. "Me ei tohi lasta varjudel erakondade rahastamise kohal varjutada kodanike usku parlamentaarsesse demokraatiasse," sõnas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 07:58
Otsi:

Ava täpsem otsing