Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Liit: teine pensionisammas tuleks riigistada

Katre Pilvinski 12. veebruar 2011, 09:01

Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu hinnangul tuleks teine pensionisammas riigistada. Pensionäridel puudub praegu pensionisüsteemi teise samba puhul kindlus, kas nende laste pensionile jäädes on sissemaksed üldse veel alles.

Pensionäride hinnangul puudub praegu pensionisüsteemi teise samba puhul kindlus, kas nende laste pensionile jäädes on töötajate ja riigi sissemaksed üldse veel alles, vahendas ERR.

"Teise samba alusel tuleks moodustada riiklik pensionifond. See tähendab seda, et kaob ära pensionirahade investeerimisel teatud eraomanike surve, mis praktikas tingib selle, et võetakse lihtsalt suuri riske ja selle tõttu kaotatakse ka palju vahendeid," selgitas liidu juhatuse esimees Andres Ergma.

Tänasel pensioniteemalisel avalikul arutelul kritiseeriti ka Reformierakonna kava seada sotsiaalmaksule ülempiir.

Pensionäride ühenduste liidu aseesimees Aare Kitsing leiab, et olukorras, kus jätkuvalt minnakse normaalset palka ja tulevast pensioni teenima Eestist väljapoole ning viiakse sinna ka oma maksud, on Reformierakonna kava seada sotsiaalmaksule ülempiir lubamatu, sest see vähendab maksulaekumist veelgi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2011, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing