Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sanktsioonid nurjavad Vene relvatehingud

Anu Jõgi 28. veebruar 2011, 08:00

Rahvusvaheliste sanktsioonide kehtestamine Liibüa vastu ähvardavad nurjata Venemaa relvamüügi sinna kokku ligi 4 miljardi USA dollari eest, kirjutab lenta.ru.

Interfaksi teatel ütles Venemaa sõjalis-diplomaatiline esindaja Moskvas, et Liibüa on üks Venemaa suurimaid relvastuse ostjaid Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida regioonis. Liibüaga on sõlmitud 2 miljardi dollari suurune relvaostutehing ja lõppjärgus on veel 1,8 miljardi dollari suuruse lepingu sõlmimine.

Eelmise aasta jaanuaris sõlmis Venemaa Liibüaga 2 miljardi dollari suuruse lepingu, mis hõlmas laskerelvi, õppe-lahinglennukeid Jak-130 ja erinevat soomustehnikat.

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov ei välistanud, et Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikide rahutused mõjuvad halvasti Venemaa relvaekspordile. „Tahaks, et need lepingud, mis on allkirjastatud, saaksid täidetud,“ märkis Serdjukov.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis laupäeva õhtul ühehäälselt vastu otsuse külmutada Liibüa liidri Muammar Qaddafi ja tema lähikondlaste pangaarved ning kehtestada neile reisikeeld. Resolutsioon hõlmab ühtlasi ka relvaembargot ja kutsub üles viivitamatult lõpetama vägivalla, „mis on võtnud inimsusevastase kuriteo mõõtmed“.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2011, 08:00
Otsi:

Ava täpsem otsing